Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Binali Yıldırım açıkladı! Cinsel istismar yasası komisyona çekildi

        Başbakan Binali Yıldırım, tartışma yaratan cinsel istismar önerisi için "Gerek toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, gerek Cumhurbaşkanımızın geniş mutabakat çağrısı, gerek muhalefet partilerinin kendi önerilerinin geliştirmesi için zaman tanımak için komisyona alıyoruz. Bütün herkesi görüşleri dikkate alınarak bu sorun çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz" dedi.

        Başbakan Yıldırım Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

        "Bugün İstanbul'da bilişim zirvesi var. Bakanlarımızla birlikte bu geleneksel bilişim sektörünün değerlendireceği toplantıyı yapacağız. O yüzden grup toplantımızı yapamadık.

        CİNSEL İSTİSMAR YASASI TARTIŞMASI

        Erken yaşta evlilik rıza olsa bile kanunen yasak, suç. AK Parti iktidarından önce böyle bir suç yoktu. AK Parti hem gençleri, hem aileleri korumak için bunu suç olarak tanımladı. Bu değişikliği bilemeyen gençler 17-18 yaşından önce evlilik yapıyor, çocuklar olunca, bu çocukların nüfusa kaydedilmesi esnasında bunun suç olduğunu öğreniyorlar. Böylece erkek cezaevine gidiyor, kadın çocuklarla ortada kalıyor. Yani gençlerin yaptığı bu evliliğin bedelini çocuklar ödüyor. Özellikle bu toplumda bilindiğinden daha derin, kanayan bir yaradır. Seçim meydanlarında bizler hep bu sorunla karşı karşıya kaldık ve biz bir söz verdik, toplumun bütün sorunlarını çöze çöze bugünlere gelen AK Parti'nin bir prensibi var, sorunlara çözüm üretmek. Bu işi halledelim diye bir girişimde bulunduk, kanun teklifi verdik. Birden bire kıyamet koptu. Neymiş, tecavüzcüye af geliyormuş. Böyle bir şey yok. Bizim amacımız bu mağduriyeti gidermek. Muhalefet partilerine bu konuda uzlaşma çağrıları yaptık ve teklifiniz varsa getirin, bu meseleyi halledelim ve kanayan yara ortadan kalksın. Bu çağrımız kabul görmediği gibi, aynı zamanda da bir siyasi rant olarak kullanma yolunu tercih ettiler ve çok önemli bir problemi ıskaladılar. Bu yönde toplumda da bir kafa karışıklığı oluşturmayı kısmen başardılar. Gerek toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, gerek Cumhurbaşkanımızın geniş mutabakat çağrısı, gerek muhalefet partilerinin kendi önerilerinin geliştirmesi için zaman tanımak için komisyona alıyoruz. Bütün herkesi görüşleri dikkate alınarak bu sorun çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz. Komisyonda görüşülecek, teklif gelirse olgunlaştırılacak; gelmezse STK'lardan, akademisyenlerden gelen önerileri de dikkate alarak bunu görüşeceğiz. Çözüm yeri siyasettir. Bu nedenle bu yanlışı düzeltmenin yolunu bulacağız.

        CHP'NİN EKONOMİK KRİZ UYARISI

        ABD seçimlerinden sonra favori gösterilen adayın değil, Sayın Trump'ın seçimleri kazanmasıyla bir dalgalanma başladı. Dolar bütün dünyadaki para birimlerine göre değer kazanmaya başladı. Elle gelen düğün bayram. Mesele budur. Biz Türkiye ekonomisinin gidişatını aynen kalbin çalışması gibi izliyoruz. Bunu bir müddet daha devam edecek. Özellikle kurlardaki dalgalanmalar etkilenebilir. Türkiye tarafından alınması gereken tedbirler var. Bunları iki başlıkta değerlendirmek mümkün. Biri Merkez Bankası'nın alacağı tedbirler, diğer bir tedbir bizim yaptığımız işler. Yasal düzenlemeler, yapısal reformlar var. Diğeri de idari kararlar. Bankalarla ilgili. KOBİ'lerin kaynağa erişimini kolaylaştırmak için fonu devreye soktuk 17 milyar kredi imkanı getirdik. Kamu bankalarının mevduat faizlerini ortak bir kararla daha alt düzeyde bir mevduat alacaklar. Kamu bankalarının amacı kar etmek değil, ekonomiye destek olmak. Birçok ekonomiyle ilgili teşvik paketleri açıklandı. Doğu ve güneydoğudaki cazibe merkezleri başta olmak üzere ilave destek, yeniden yapılandırmalar, çek yasasında düzenleme, hileli iflaslar, iflas ertelemedeki düzenlemeler. Bu işler icap ettiği şekilde yapmaya devam edeceğiz. Endişeye gerek yok, Türkiye ekonomisi birçok ülkenin ekonomisinden daha sağlam temellere oturuyor. Vatandaşlarımızın, işadamlarımızın endişeye kapılmasına gerek yok. CHP'nin kriz uyarısına teşekkür ediyoruz. Her şeye kriz uyarısı yapıyorlar. Bunu ciddiye alıyoruz, gereğini yaparız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ