Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Adana Valiliği otoparkında patlama meydana geldi! Ölü ve yaralılar var...

        Adana Valiliği otoparkında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, 5'i ağır 31 kişi de yaralandı. Saldırıya ilişkin otopark görevlisi gözaltına alındı.Saldırı sonrası başlatılan operasyonda ekiplerin dur ihbarına rağmen kaçan araç sürücüsü, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Bomba düzeneği olduğu ileri sürülen araç için bomba imha uzmanı istendi.

        Bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis sevkedildi. Patlama sonrası otoparkta yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü.

        Polis ikinci bir saldırıya karşı olay yerinde önlem aldı.

        VALİ BİNADA DEĞİLDİ

        Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada "Devletimize, milletimize karşı yapılmış hain saldırılardan birini yaşadık" dedi. Sözlü, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın saldırı sırasında binada olmadığını söyledi.

        VALİ DEMİRTAŞ'IN GELİŞ SAATİNDE PATLATILDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Beycan Üçkardeş'in edindiği bilgiye göre, bombalı yüklü otomobilin, bir kadın terörist tarafından valilik otoparkına girişin yoğun oluduğu saat 07.30 sıralarında dikkat çekmeden sokulduğu ve makam girişinin 5 metre yakınına park edildiği belirlendi.

        Yaşamını yitirenlerin valilik personeli olduğu belirtildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın her gün aynı saatte valilik binasına geldiği ancak bugün geciktiği öğrenildi.

        ARACIN ARAMA KAYDI YOK

        Adana Valisi Mahmut Demirtaş, patlama ile ilgili yaptığı açıklamada patlatılan aracın arama kaydına rastlanmadığını açıkladı.

        ARANAN İKİNCİ ARAÇ BULUNDU

        Adana'daki bombalı saldırıyla ilgili şüpheli olarak aranan hafif ticari araç, saat 15.25'de merkez Seyhan İlçesi Küçükdikili Mahallesi'nde saptandı. Ekiplerin dur ihbarına rağmen kaçan araç sürücüsü, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralı sürücü için ambulans istendi. Bomba düzeneği olduğu ileri sürülen araç için bomba imha uzmanı istendi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

        ARACI KADIN TERÖRİST GETİRDİ

        DHA'nın haberine göre, Adana Valiliği otoparkında 2 kişinin hayatını kaybettiği 31 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda kullanılan patlayıcı yüklü otomobilin Mersin (33) plakalı olduğu belirlendi.

        Bombalı aracı kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi.

        VALİKTE GÖREVLİ BAHÇIVAN ÖLDÜ

        Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül'ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım'a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Patlamada ölen ikinci kişinin erkek olduğu ancak üzerinden kimlik çıkmadığı kaydedildi.

        BAŞBAKAN BAKANLARDAN BİLGİ ALDI

        Başbakan Binali Yıldırım, Adana'daki patlamayla ilgili olarak ilgili bakanları arayarak bilgi aldı.

        KURTULMUŞ: SALDIRIYI LANETLİYORUM

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Adana'daki hain saldırıyı kınıyor, terörü ve destekçilerini lanetliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bölgede oynanan oyunu bozduğu için hedef haline gelen Türkiye, teröre teslim olmayacak, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." dedi.

        ALBAYRAK: KUKLALARA DEĞİL, KUKLACILARA SESLENİYORUM...

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adana Valiliği otoparkı önündeki patlamaya ilişkin, "Bu millet 79 milyonuyla özgürlüğüne demokrasisine, ülkesine sahip çıktı. Bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde çıkmaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kuklalara değil kuklacılara sesleniyorum. Bu milleti artık geleneksel metodlarla korkutacağınızı, yıldıracağınızı, yolundan alıkoyacağınızı düşünüyorsanız çok yanıldınız. Bu olayların hepsi 79 milyonu daha da güçlendiriyor, kenetlendiriyor ve motive ediyor." dedi.

        ÖMER ÇELİK TWİTTER'DAN DUYURDU

        Patlamaya ilişkin ilk açıklama AB Bakanı Ömer Çelik'ten geldi. Çelik Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Adana Valiliği önünde otoparkta bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var. Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

        AK PARTİ'Lİ YENİ: VALİ BEY'İN GİRİŞ MAKAMINA YAKIN

        Adana AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, HABERTÜRK TV'ye yaptığı açıklamada, "Vali Bey'in giriş makamına yakın yerde. Çok şiddetli bir patlama sesi, Adana'nın geniş bir kesiminde duyuldu. 2 şehidimiz var, biri olay yerinde, diğeri hastanede şehit oldu" dedi.

        ENERJİ ZİRVESİ YAPILACAK

        Adana'da bugün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da katılacağı "7. Türkiye Enerji Zirvesi" düzenlenecek.

        BAŞBAKANLIK'TAN GEÇİÇİ YAYIN YASAĞI

        Adana'da gerçekleşen patlama sonrasında Başbakanlık patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirdi.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ