Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 66 yılın kar kalınlığı rekoru:130 cm
        1

        DHA'nın haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya'da yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu.

        2

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

        3

        "Bugün öğleden sonra Trakya'da yeniden başlayacak olan kar yağışlarının, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

        4

        Yerde mevcut olan kar üzerine yeni ve taze kar olarak 20 cm. ve üzerinde yeni kar beklenmektedir. Kar yağışının etkisini yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

        5

        Vatandaşların ve ilgililerin başta çatılarda biriken kar ve buz yükü olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

        6

        İSTANBUL BUZ TUTTU
        Megakent, 5 gündür süren soğuk ve kar yağışı nedeniyle buz tuttu. Okulların üç gün tatil edildiği kentte karla kaplı ara sokaklar ve buz tutmuş kaldırımlar ile üstgeçitler vatandaşlara zor anlar yaşattı.

        7

        Buzlanan yollarda güçlükle ilerleyen vatandaşlar düşmemek için büyük çaba harcadı. Binalarda oluşan ve büyük tehlike oluşturan buz sarkıtlarına belediye görevlileri müdahale etmeye çalıştı.

        8

        Bazı sarkıtların boyları bir metreyi geçti. Karla kaplanan yolları açmak için kepçeler çalışırken, bazı vatandaşlar ise işyerlerinin önünü kürekle açtı.

        9

        Görülmeye değer bir manzara oluşturan başta Büyükçekmece Gölü olmak üzere göller ve süs havuzları dondu. Megakentte yaşanan kar yağışı son 66 yılın kar kalınlığı rekorunu da beraberinde getirdi.

        10

        Kar kalınlığı önceki gün Çatalca-Subaşı’nda 130, Hadımköy-Yassıören’de 120, Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy’de 111, Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy’de 87 santimetre olarak ölçüldü. Kar kalınlığı en son 1951 yılında 86 santimetre olarak ölçülmüştü.

        11

        Genel müdürlükten alınan bilgilere göre megakentte kar yağış oranları şu şekilde sıralandı: “15 Aralık 1951’de 86 cm, 9 Mart 1987’de 80 cm ve 6 Mart 1987 yılında 60 cm.”

        12

        Soğuk havayla bir kısmı donan Büyükçekmece Gölü üzerinde Snowkite yapan iki kişi renkli görüntüler oluşturdu.

        GAZETE HABERTÜRK