Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde intihar girişimi

        Cerrahpaşa Tıp Fakültesi psikiyatri kliniğinde muayene olan ve sağlık sorunları nedeniyle geri hizmette olan Hakan A. adlı polis memuru, başkasına ait tabancayla kendisini odaya kapatıp intihar girişiminde bulundu. Başına silahı dayayıp ağlayan polis, müzakereci polislerin 2.5 saat süren çabası sonucu ikna edildi.

        Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bugün öğle saatlerinde heyecanlı anlar yaşandı. Doktorların rehin alındığı şeklindeki ilk bilgiden sonra, psikolojik sorunları olduğu anlaşılan ve büroda görev yapan bir polisin muayene sırasında kendisini odaya kapattığı ortaya çıktı.

        Psikolojik sorunları nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi psikiyatri bölümüne gelen Hakan A. adlı polis, doktorun durumunu iyi görmeyip ‘Sizi hastaneye yatıralım' teklifine tepki gösterdi. 2 yıldır psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen ve bu yüzden geri hizmete alınarak silahına el konulan polis memuru Hakan A., yanında getirdiği silahı çekip başına dayadı. Bu sırada doktor ve diğer görevliler odadan çıkarken, Hakan A. kendisini içeriye kilitledi.

        Olayın bir rehin alma olduğu yönündeki bilgiler üzerine hastanede heyacanlı anlar yaşandı. Özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerine haber verildi. Yapılan araştırmada odada bir kişinin olduğu anlaşıldı. Müzakere polisleri de olay yerine gelerek polis memuru ile görüşmeye başladı. Başına silahı dayayıp ağladığını bildirilen polis memuru Hakan A., müzakereci memurların çabası sonucu ikna edildi. Silahına da el konulan Hakan Al, ambulansla Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

        HASTANENİN TAKİBİNDE

        Olayın sürdüğü sırada açıklama yapan hastane başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, hastanenin takibinde bulunan polis memuru Hakan A.'nın 12.20 sıralarında muayene için psikiyatri servisine geldiğini, doktorun hastaneye yatırma teklifi üzerine silahını çekerek intihara kalkıştığını anlattı. Kutlubay, rehin alınmanın sözkonusu olmadığını kaydetti.

        SİLAH TAŞIYAMAZ

        2 yıldır psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen polis memuru Hakan A.'ya en son ağustos ayında "silah taşıyamaz" raporunun verildiği öğrenildi. Bir süredir geri hizmette görev yapan polisin silahına da el konulduğu bildirildi. Bir arkadaşından silah aldığı ya da gasp ettiği sanılan Hakan A.'nın, bir süre tedavi altında tutulacağı bildirildi.

        Nihat ULUDAĞ-Müslim SARIYAR / İSTANBUL

        Fotoğraflar: Erdem ŞAHİN-Akıncan ABADAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ