Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Bildik öldürüldü

        Konya'nın Ereğli İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Bildik( 46), evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

        Alınan bilgiye göre, Mehmet Akif Mahallesi Baran Sokak Bildikler apartmanının ikinci katında oturan Bildik'in kapısına gelen saldırgan, kapıyı açan Bildik'e tabancayla 2 el ateş ederek kaçtı. Silah sesi üzerine kapıya çıkan Bildik'in eşi komşulardan yardım istedi.

        Olay yerine gelen 112 Sağlık ekipleri, Bildik'in başına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiğini belirledi.

        Polis, saldırganın kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı. Öte yandan Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Uzun ve Bildik'in mesai arkadaşları olay yerine gelerek bilgi aldı.

        Bildik'in cesedinin cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi Morguna kaldırılacağı öğrenildi.

        PTT SOYGUNUNA KARIŞMIŞ

        İHA'nın haberine göre, başına silahı dayadığı belirtilen İsmail Pala'nın intihar etmeden önce, polislere, ilçede 2014 yılının Kasım ayında Gülbahçe Mahallesi'nde yaşanan PTT soygununu da kendisinin gerçekleştirdiğini, ekonomik bunalımda olduğunu ve ölümünden de kimsenin sorumlu olmadığını söylediği belirtildi. Sosyal yardımlaşmaya gittiği ancak yardım parası alamadığını da iddia eden Pala'nın PTT soygununda 20 bin TL çaldığı ve o günden bu yana yakalanamadığı da öğrenildi. Aynı şahsın yine 2010 yılının Mayıs ayında dönemin İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'ya yönelik bıçaklı saldırıda bulunduğu da kaydedildi. İsmail Pala, bu olayla ilgili üç yıl ceza alarak cezaevine konulmuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ