Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Figen Yüksekdağ kimdir? Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliği düşürüldü

        Figen Yüksekdağ'ın daha önce yargılandığı ve kesinleşmiş hükmü bulunduğu için, Meclis'te okunan tezkere sonrası vekilliği düştü. Peki Figen Yüksekdağ kimdir?

        FİGEN YÜKSEKDAĞ KİMDİR?

        Figen Yüksekdağ Şenoğlu, 9 Kasım 1971'de Adana'nın Ceyhan ilçesinde dünyaya geldi. Adana Polis Koleji'nde okuduğu yıllarda sosyalizm hareketiyle ilgisi oldu ve İşçinin Yolu dergi çevresinde yer almaya başladı.

        18 yaşında bir sokak gösterisinde gözaltına alındı ancak daha sonrasında serbest bırakıldı. Serbest kalmasının ardından bir süre öğrenci evlerinde kalan Figen Yüksekdağ, 8 ay sonra İstanbul'a geldi ve Özgür Gençlik çevresinde yer almaya başladı.

        Uzun yıllar boyunca kadın haklarıyla ilgili çalışmalarda bulundu. Atılım gazetesinde yayın kurulu üyesi olarak çalıştı ve Sosyalist Kadın dergisinin editörlüğünü yaptı.

        Daha sonrasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)'nin genel başkanlık görevini de yürüten Figen Yüksekdağ, 2014'te HDP'nin İkinci Olağan Kongresi'nin ardından partnini eşbaşkanı olarak seçildi.

        2015 Haziran ve 2015 Kasım'daki milletvekili genel seçimlerinde Van milletvekili olarak seçildi.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında defalarca çağırılmasına rağmen ifade vermeye gitmediği için hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı ve 4 Kasım 2016'da Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Ardından Diyarbakır'a gönderilen Figen Yüksekdağ, burada çıkarıldığı 2. Sulh ceza Hakimliği tarafından aynı gün içerisinde tutuklandı. Tutuklanmasının ardından Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne sevk edildi.

        21 Şubat 2017 tarihinde TBMM'de okunan tezkere sonrasında vekilliğinin düşürülmesine karar verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ