Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çiğdem Kağıtçıbaşı kimdir? Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı hayatını kaybetti

        Psikoloji alanında yaptığı çalışmalar ve kaynak eserleri ile bilinen Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı sabaha karşı hayatını kaybetti. Peki Çiğdem Kağıtçıbaşı kimdir?

        Türkiye'de sosyal psikolojinin kurucusu olan Prof. Dr. Kağıtçıbaşı, Koç Üniversitesi UNESCO kürsüsü sahibi ve psikoloji bölümü öğretim üyesiydi.

        ÇİĞDEM KAĞITÇIBAŞI KİMDİR?

        Çiğdem Kağıtçıbaşı, 1940 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını 1959'da Robert Koleji'nden, ardından Wellesley College'dan mezun olarak tamamlamıştır.

        Psikoloji alanındaki lisans eğitiminin ardından 1961 yılında mezun olduktan sonra 1967'de Kaliforniya Üniversitesi'nde sosyal psikoloji alanında doktorasını tamamlamıştır.

        Uzun yıllar boyunca Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yapan Çiğdem Kağıtçıbaşı, buradaki görevinin ardından Koç Üniversitesi'ne geçti. Ölümüne kadar Koç Üniversitesi'nde dersler veren Kağıtçıbaşı, aynı zamanda Duke, Colombia, Harvard ve Kaliforniya üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak görev almıştır.

        Yaptığı araştırmalarda insan gelişimi ve aile etkileşimi hakkında kültürlerarası bir bakış açısına değinmiştir. Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nda birçok sosyal uygulamanın yaratıcısı olmuştur.

        Geliştirdiği anne-çocuk eğitimi ve erken destek projesi tam 62 ilde uygulanmaktadır. Aynı zamanda bulunduğu onlarca uluslararası dernek yöneticiliklerinin en önemlisi 2000 yılına kadar devam ettirdiği Dünya Psikoloji Derneği'nin yardımcı başkanlığını yapmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ