Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Hayır' videosuyla gündeme gelen öğrenci Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı

        Sosyal medyada paylaştığı "Hayır Nedir?" videosu ile gündeme gelen Hukuk Fakültesi öğrencisi Muhammed Ali Gül (22), Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

        Twitter'da Felix Dzerjinski isimli @djerjinskifelix rumuzlu sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanına hakaret edildiği gerekçesiyle yapılan şikayet üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

        Soruşturma kapsamında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan ifadesi alınan Muhammed Ali Gül tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

        Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren Ali Gül, savunmasında "Twitter isimli sosyal medyada @avaligul isimli hesabım bulunmaktadır. Bunun dışında herhangi bir hesabım yoktur. Felix Dzerjinski@djerjinskifelix isimli twitter hesabı bana ait değildir. Ben ve ailem muhafazakar bir yapıya sahibiz. Devletimizi, polisimizi severiz. Söz konusu Twitter hesabından paylaşılan paylaşımları kimin yaptığını bilmiyorum. Muhafazakar bir ailenin çocuğuyum. İstanbul Üniversitesi'nde hukuk fakültesinde okumaktayım. Bir hayır videosu çekmiştim. Bu videoya muhalefet eden arkadaşların iftira attığını düşünüyorum" dedi.

        TUTUKLANDI

        Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği ise "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla sevk edilen şüpheli Ali Gül hakkında tutuklama kararı verdi.

        Mahkeme şüpheli hakkında "Siber Suçlar Araştırma Raporu ve bu raporda yapılan tespitlere göre şüphelinin Felix Dzerjinski@djerjinskifelix isimli Twitter hesabını kullanan kişi olduğu, şüphelinin bu hesabından darbeye teşebbüs eylemi sırasında darbe yanlısı paylaşımlar yaptığı, yine başka hesaplardan Cumhurbaşkanına birçok hakarette bulunduğu, bu eylemi sürekli hale getirdiğini belirterek şüphelinin atılı suçu işlediği hususunda kuvvetli suç süphesinin bulunduğunu ifade etti.

        Serdar KULAKSIZ – İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ