Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nokta Dergisi yöneticileri Cevheri Güven ve Murat Çapan'a verilen ceza belli oldu

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre; FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında KHK ile kapatılan Nokta dergisi genel yayın yönetmeni Cevheri Güven ile yazı işleri müdürü Murat Çapan, "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etme" suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum oldu. Mahkeme, her iki sanık hakkında tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

        GÜVEN VE ÇAPAN KATILMADI

        İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, bu davadan tutuksuz olarak yargılanan, başka FETÖ soruşturmaları nedeniyle firari olarak yurtdışında bulunan Cevheri Güven ile Murat Çapan katılmadı.

        Mahkeme heyeti, Nokta Dergisinin 14 Eylül 2015 ve 2 Kasım 2015 tarihli kapak haberleri nedeniyle Nokta dergisi genel yayın yönetmeni Cevheri Güven ile yazı işleri müdürü Murat Çapan hakkında, "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etme" suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

        Cevheri Güven ve Murat Çapan hakkında, tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi. Mahkeme, terör örgütü propagandası suçundan her iki sanığın beraatine karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ