Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Barış Akarsu ne zaman öldü? Barış Akarsu'nun 10. ölüm yılı

        Bodrum Torba Kavşağı'nda doğum günü 29 Haziran'da geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 4 Temmuz'da yaşamını yitiren ünlü sanatçı Barış Akarsu 10'uncu ölüm yıldönümünde anılıyor. Peki, Barış Akarsu kimdir? İşte Barış Akarsu'nun hayat hikayesi...

        Sevenleri ünlü sanatçıyı sosyal medya hesabından yayınladıkları mesajlarla andılar.Kimileri #ohep28yaşında hashtagini kullanırken, kimileride sanatçıya olan özlemini dile getirdi.

        BARIŞ AKARSU KİMDİR?

        Barış Akarsu, 29 Haziran 1979 tarihinde Bartın'ın Amasra ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını Amasra'da tamamladıktan sonra bir süre boyunca yelken sporu ile uğraştı. Küçük yaşlarda başlayan müzik ilgisi, Amasra'ya gelen müzisyenlerden etkilenmesiyle bir tutku haline geldi.

        REKLAM

        1970 ve 1980'lerin rock ve metal gruplarından etkilenen Barış Akarsu, Antalya'da bir süre animatör ve müzisyen olarak çalıştı. Ardından Ankara'da da bir süre garsonluk, barmenlik ve müzisyenlik yaptı.

        ATV kanalında yayınlanan Akademi Türkiye adlı yarışmaya katılarak birinci olan Barış Akarsu, yarışmanın ardından İstanbul'a yerleşti ve müzik çalışmalarını burada sürdürdü.

        Türkiye'nin değişik yerlerinde 200'den fazla konser veren Barış Akarsu, 31 Aralık 2004 tarihinde ilk albümü olan Islak Islak'ı piyasaya sürdü. Aynı yıl içerisinde Islak Islak, Amasra ve Mavi parçalarına klip çekti.

        3 Ağustos 2006 tarihinde ikinci albümü olan Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek'i piyasaya sürdü. Bu albümden de Vurdum En Dibe Kadar ve Yaz Demedim parçalarına klip çekti.

        2006 yılında Star TV'de yayınlanmaya başlayan Yalancı Yarim adlı televizyon dizisinde başrol rolünü üstlendi ve dizinin ardından kendisine "Alfonso Tarık" lakabı takıldı.

        Barış Akarsu, 28. doğum günü olan 29 Haziran 2007 Cuma günü akşam saat 22:30 civarında Muğla'nın Bodrum ilçesine 5 km mesafe kala Torba Kavşağı'nda arkadaşlarıyla birlikte bir trafik kazası geçirdi.

        REKLAM

        Meydana gelen kazada 24 yaşındaki Zeynep Koçak ve 37 yaşındaki Nalan Kahraman olay yerinde hayatını kaybetti. Hastaneye kalbi durmuş bir şekilde getirilen Barış Akarsu'nun acil serviste kalbi yeniden çalıştırılmıştır.

        Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Barış Akarsu, beş günlük yoğun bakım sürecinin ardından 4 Temmuz 2007 Çarşamba günü saat 20:10 civarında hayata gözlerini yumdu.

        Diskografisi

        • Islak Islak (2004)
        • Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek (2006)
        • Kimdir O (2007)
        • Ayrılık Zamansız Gelir (2008)
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ