Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (13 Temmuz 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 13 Temmuz 2017 Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        MUĞLA'DA FETÖ ÜYELERİ YUNAN ADASINA KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

        AA'nın haberine göre, Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları gerekçesiyle aranan 8 zanlı,Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçmaya çalışırken yakalandı.

        Muğla'da bir istihbaratı değerlendiren Sahil Güvenlik ekipleri, Fethiye ilçesi Göcek Mahallesi açıklarında bir tekneye operasyon düzenledi.

        Operasyonda, yasa dışı yollarlaYunanistan'ın Rodos Adası'na geçmeye çalıştıkları tespit edilen 8 kişi yakalandı.

        Yakalananların haklarında arama kaydı bulunan, mesleklerinden ihraç edilen FETÖ/PDY üyeleri olduğu belirlendi.

        Operasyonda teknenin kaptanı da gözaltına alındı.

        Zanlılar, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edildi.

        TEKİRDAĞ'DA 125 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI ÇIKARILDI

        Tekirdağ'da sürdürülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı, 'ByLock' kullandıkları gerekçesiyle aralarında polis, öğretmen, memur ve esnafların da bulunduğu 125 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nınFETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları gerekçesiyle aralarında polis, öğretmen, memur ve esnafın da bulunduğu 125 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gözaltı kararı verilen şüphelileri yakalamak için çalışmalarına başladı. (DHA)

        41 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı "Bylock" kullandıkları iddia edilen 41 kişi gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen aralarında iş adamı, ev hanımı, imam, turizmci, gazeteci, bankacı, sağlık memuru, öğrenci, veteriner, öğretmen, hemşire, doktor, esnaf, işçi ve polislerin de aralarında olduğu 127 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri eş zamanlı düzenledikleri operasyonda 41 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Haklarında gözaltı kararı verilen diğer şüphelileri yakalama çalışmaları devam ediyor. (AA)

        ÇORUM'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 29 şüpheliden 15'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Aralarında 4. sınıf emniyet müdürü, doktor, öğretmen ve esnafın da bulunduğu zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 6sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 9'u ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla 4 Temmuz'da 36 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, operasyonda 29 şüpheli yakalanmıştı. (AA)

        SAMSUN'DA İHRAÇ EDİLEN POLİS GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul'da görev yapıp meslekten ihraç olan bir polis memuru Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gizli haberleşme ağı olan ByLock kullanığı iddiasıyla Samsun'da gözaltına alındı.

        İstanbul'da polis memuru olarak görev yapan R.Ş.(31),FETÖsoruşturması kapsamında meslekten ihraç edildi. Yapılan araştırma sonucuFETÖ'nün gizli haberleşme ağı olarak ByLock kullandığı tespit edilen R.Ş., hakkında yakalama müzekkeresi çıkartıldı. R.Ş., Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Samsun'un Çarşamba ilçesinde yakalanarak gözaltına alınıp sorgulanmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        ADANA'DA 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında daha önce meslekten ihraç edilen veya açığa alınan bazı memurların da olduğu 26 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca,FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Terörle Mücadele Şubelerine (TEM) bağlı ekiplerce 30 Haziran'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılardan 4'ü emniyetteki sorgularının ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. 9'u kadın 26 şüpheli ise Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

        Adanada 30 Haziran'da özel harekat polislerinin de katılımıyla kent merkezinde 45, Ankarada ise 1 adrese operasyon düzenlenmiş, aralarında ByLock kullandığı öne sürülenler ile daha önceden meslekten ihraç edilen ve açığa alınan bazı memurların da olduğu 30 şüpheli gözaltına alınmıştı.

        Operasyonun zanlıların kullandığı ByLock yazışma içeriklerinin çözülmesinin ardından yapıldığı öğrenilmişti. (AA)

        ANTALYA'DA 71 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 71 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce kapatılan derneğin üyelerine yönelik, darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınça atfen "Kılınç" adı verilen operasyon için harekete geçti.

        Antalya, İstanbul, Mardin, Balıkesir, Malatya ve Afyonkarahisarda belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 71 zanlı gözaltına alındı.

        Darbe girişiminden sonra kapatılan derneğin üyesi şüphelilerin, dernek çatısı altında örgüte eleman kazandırdıkları, "himmet" adı altında para topladıkları ve hükümet aleyhine propaganda yaptırdıkları öne sürüldü.

        Ayrıca, beddua seansları düzenleyen örgüt üyelerinin, darbe girişiminden sonra da faaliyetlerine devam ettikleri belirtildi. (AA)

        HATAY'DA ARALARINDA MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN MEMURLARIN DA BULUNDUĞU 50 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında meslekten ihraç edilen memurların da bulunduğu 50 zanlı gözaltına alındı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince il genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı iddiasıyla, aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen memurların da bulunduğu 50 kişi yakalandı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Operasyon kapsamında 10 kişinin daha arandığı öğrenildi. (AA)

        ESKİ RİZE POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRÜ DAHİL 4 KİŞİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik iki operasyonda gözaltına alınan 23 zanlıdan, aralarında eski Rize Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ramazan Sarıca'nın da bulunduğu 4'ü tutuklandı.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen iki soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları, örgütle bağlantılı oldukları, örgüt lehine sosyal medyada propaganda yaptıkları ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 23 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılardan 8'i savcılık talimatıyla emniyetten salıverildi, 15'i ise sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Eski Rize Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Sarıca ile K.B, R.Y. ve O.Y. çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi, diğer 11 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ANKARA'DA BYLOCK KULLANAN 3 KİŞİ TUTUKLADNI

        Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan iki esnaf ve üniversite öğrencisi işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler Ferit S, Fatih N. ve Oğuzhan K. tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. (AA)

        BURSA'DA 5 KADIN TUTUKLANDI

        Bursa merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 10 kadın şüpheliden 5'i tutuklandı.

        REKLAM

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi, biri hakkında ev hapsi kararı verildi, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgütle iltisaklı olduğu belirtilen derneğin "ByLock" kullandığı tespit edilen yönetici ve üyelerine yönelik Bursa merkezli 5 ilde operasyon düzenlemiş, haklarında gözaltı kararı bulunan 20 zanlıdan 10'u yakalanmıştı. (AA)

        "UYANIŞ" FİLMİNİN YÖNETMENİ GÖZALTINA ALINDI

        Hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden soruşturma başlatılan "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı ve Avcı'nın evinde bulunduğu belirlenen Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) soruşturmasında firari olarak aranan "ByLock" kullanıcısı Fetullah Karabiber gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, "FETÖüyeliği" suçundan hakkında soruşturma başlatılan "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Avcı'yı, Bağcılar'daki evine düzenlenen operasyonda gözaltına aldı.

        Evde bulunun ve kendisini Hasan Aslan olarak tanıtan kişi ise polis ekiplerinin evde arama yaptığı sırada kaçmaya çalıştı. Ekiplerce yakalanan bu kişinin YTÜ soruşturmasında firari olarak aranan ve "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen Fetullah Karabiber olduğu belirlendi.

        REKLAM

        Yönetmen Ali Avcı ve İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Karabiber emniyete götürüldü. (AA)

        DİYARBAKIR'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden biri tutuklandı.

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 14 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Gözaltına alınan 12 şüpheliden 3'ü emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılırken, 9'u adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden biri çıkarıldığı mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanırken, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında 2 şüphelinin de yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. (AA)

        NEVŞEHİR'DE GÖZALTINA ALINAN ZANLILARDAN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılardan Çağatay Ö, Yusuf K, Ahmet B, Tamer K, Gökay Ö, Fatih S, Güven T, Cuma D, Mahmut K, Elif Y, Fatma F, ile Merve A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorguları tamamlanan zanlılardan 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, öğretmenler Fatma S, Elif Y, ve Güven T. ile serbest meslek sahibi Mahmut K, Merve A, Cuma D. ve işçi Gökay Ö. nöbetçi mahkemece tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 8 Temmuz’da örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullananlara yönelik 21 adrese düzenlenen operasyonda 17, yapılan takibatta ise 2 zanlı gözaltına alınmış, zanlılardan 7'si hafta başında sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ