Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'da otel yangını

        Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan 5 yıldızlı bir otelde çıkan yangında 400 tatilci itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Dumandan etkilenen 4 Rus ile 10 Türk vatandaşı, çeşitli hastanelere kaldırıldı. Dumandan etkilenenlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

        İHA'nın haberine göre, sabah saat 08.00 sıralarında Kemer'in Göynük ilçesinde bulunan 5 yıldızlı bir otelin mutfak bölümünden henüz nedeni belli olmayan şekilde yangın çıktı. Yangın nedeniyle oteli bir anda dumanlar kaplarken, otel görevlileri içinde yerli ve yabancı tatilcinin bulunduğu 400 kişiyi tahliye etmeye başladı.

        REKLAM

        Otel yönetiminin haber vermesiyle bölgeye Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Otele gelen itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken balkonlarda bekleyen turistleri de itfaiye merdiveni ile bulundukları yerden kurtardı. Tatilciler otel dışına çıkartılırken, itfaiye ekiplerinin duman tahliye çalışmaları devam ediyor.

        Bölgede jandarma geniş güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri ise dumandan etkilenen tatilcilere müdahale etti.

        'YANGIN SİSTEMİ ÇALIŞMIYORDU' İDDİASI

        DHA'nın haberine göre tatilcilerden İlker Akkaya, şunları anlattı:

        "Kuzenlerimle birlikte tatile geldim. İstanbul itfaiyesinde çalışıyorum. Kahvaltı sırasında mutfak bölümünde ufak bir yangın çıktı, müdahale etmeye çalıştılar. Müdahale yetersiz kalınca etrafı duman sarmaya başladı. Havalandırma boşluğundan direkt katlara verdi. İlk 3 kattakiler kendilerini tahliye ettiler ama 4'üncü katta mahsur kalanlar oldu. Atlamaya çalıştı kimileri, biz müdahale ettik, atlamadılar. En son itfaiye gelince tek tek katları, bütün odaları dolaştık. Allah'a çok şükür hiçbir şey yok, yaralı, ölen yok. Bu yüzden sevinçliyiz. Ama yangın sistemi çalışmıyordu otelin. Dedektörler çalışmıyor. Yangın merdiveni kilitliydi, mahsur kaldılar."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ