Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e silahlı saldırı girişimi

        Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, önündeki sandalye ve masaların kaldırılması talimatını verdiği kafenin önünde, silahlı darp girişimine uğradı.

        Silahlı saldırı girişimi olayıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Kimlikleri açıklanmayan şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

        Eski sabıkalıMahfuz Banlı isimli şahıs ve adamları silahını çekerek Büyükerşen'i darp etmeye çalıştı.

        Korumaların müdahalesi üzerine saldırganlar kaçarken Başkan Büyükerşen, yakındaki Gençlik Merkezi'ne götürüldü.

        DHA'nın haberine göre, olay bugün saat 18.30 sıralarında Yenibağlar Mahallesi Haller Gençlik Merkezi'nin karşısındaki Hat Boyu'ndaki bir kafenin önünden meydana geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, buradaki masa ve sandalyelerin kaldırılmasını isteyince işletmecilerle tartışma çıktı.

        Bu sırada eski sabıkalıMahfuz Banlı isimli şahıs ve adamları Yılmaz Büyükerşen'e önce yumrukla saldırmaya çalıştı, ardından silah çekti. Korumalar hemen müdahale edince saldırganlar olay yerinden kaçtı.

        REKLAM

        Başkan Büyükerşen, korumaları güvenlik önlemi olarak Başkan Büyükerşen'i, hemen olay yerinin karşısında bulunan Haller Gençlik Merkezi'ne götürdü.

        Polis çevredeki güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini incelemeye aldı.

        BÜYÜKERŞEN: BU TÜR SALDIRILAR BENİ ASLA YILDIRIMAZ

        EskişehirBüyükşehir Belediyesi'nden Başkan Büyükerşen'e yapılan saldırıyla ilgiliyapılan açıkalamada, saldırganın Mahfuz Banlı adlı bir sabıkalıve adamları olduğu belirtildi.'Kamuoyunun dikkatine başlıklı açıklama şöyle:

        "29 Temmuz 2017cumartesi günü saat 17.30 sıralarında TCDD'ye ait YHT yeraltıhattıüzerindeki alanda, işletmecilik yapan kişiler tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e silah çekilmiştir.

        Büyükşehirbelediye başkanı seçildiği ilk günden bu tarafa,Eskişehir'in çağdaş ve huzurlu bir kent olması için çalışan ve bu gerçek tümülke kamuoyu tarafından bilinen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in uğradığı bu menfur saldırı kabul edilemez.

        Olay sırasında eski sabıkalıMahfuz Banlı isimli şahıs ve adamlarıYılmaz Büyükerşen'e silahlı saldırı girişiminde bulunmuşlardır. HemşehrilerimizinBaşkan'a siper olması sonucu girişim başarılı olamamıştır.

        Bir huzur kentiolarak bilinenEskişehir'de sıklıkla yaptığı gibi, yanında koruması olmadan yaya olarak dolaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, seçildiği 1999 yılından bu yana ilk kez böyle bir saldırıya maruz kalmasının ardından yaptığı kısa açıklamada, "Bu tür tehtitler ve saldırılar beni asla yıldırımaz. Şehrin menfaatleri her şeyin üzerindedir" dedi.

        Büyükerşen'in sağlığıyla ilgili herhangi bir olumsuzluk yoktur, olayla ilgili yasal işlemler derhal başlatılmış olup, yetkili merciler konuyla ilgili bilgilendirilmiştir.

        Kamuoyunun bilgisine sunulur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ