Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AKP'YE OY VERMEK CEHENNEME BİLET ALMAKTIR

        Erbakan katıldığı bir televizyon programında, "1990’larda 20. haçlı seferinin başlatıldığını, artık sağın solun kıymeti kalmayarak ’milli görüşçü müsün, ırkçı emperyalizmin işbirlikçisi misin’ ayrımının önemli olduğunu" görüşünü savundu.

        Erbakan, 22 Temmuz’daki seçimlerin "rastgele seçimlerden bir tanesi" olmadığını anlatan Erbakan, "Bundan önceki seçimlerde ’daha iyi mi yönetileceğiz, daha kötü mü’ yönetileceğiz seçimi var idi. Bu seçim ise ’var mı olacağız, yok mu olacağız’ seçimidir" diye konuştu.

        "Amerika’nın 28 Şubat sürecinde etkisi olduğunu" iddia eden Erbakan, "25 Ocak’ta ABD’de toplantı yapıldı. ’Biz, Refah Partisi’ni iktidardan indirmekle kalmamalıyız, bölmeliyiz, gençlik fikriyatından istifade etmeliyiz’ dediler. Amerika’nın planı bu. Elimizde bu plan... Bizim bu evlatlarımızı böylece raydan çıkarttılar, şimdi uçurumdan aşağı yuvarlanıyorlar" görüşünü dile getirdi.

        Refahyol döneminde, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in kendisiyle görüşerek, "tasfiye yapacağını ve seçimle 3 ay için Başbakan olacağını anlattığını" belirten Erbakan, "291 imza topladıklarını, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e bu imzaları sunduklarını, ’3 ayda seçime gidelim, Çiller başbakan olsun’ dediklerini, ancak Demirel’in görevi Mesut Yılmaz’a verdiğini" söyledi.

        Necmettin Erbakan, "İlk önce bizim arkamızdan iş birlikçileri iş başına getirdiler, ANAP’tı, şuydu buydu... Türkiye’de bir altyapı kurdular, işbirlikçi partiler vasıtasıyla. Arkasından bu sefer AKP’yi kuvvetli bir destekle iktidara getirdiler. AKP’nin haberi bile yok, onlar getirdiler.

        AKP ne biliyor musun? Ondan önce kurulanın muslukçu başısı. Onlar emrediyor, onlar musluğu açıyor..." diye konuştu.

        "30 SENE ANLATTIK, ANLAMAMIŞLAR"

        Erbakan, "Refah Partisi’nden ayrılanların ’bizi hoca kurdurdu, hoca öyle dahi ki iki koldan çalışıyor, bizim kuruluş gayemiz hocayı Cumhurbaşkanı yapmak’ dediklerini" iddia ederek, "Millet bir defa aldanır iki defa aldanmaz, şimdi aynı şeyi yapıyorlar ama olmuyor" dedi.

        Necmettin Erbakan, Ak Parti’ye yönelik iddialarda bulunarak, "O paralardan biraz da biz istifade edelim dediler, AKP’li öğrenciler...

        AKP demek arka kapıdan kaçanlar demek. Biz bunlara 30 sene anlattık.

        maalesef anlamamışlar, tam tersini yapıyorlar, sandalye hırsından dolayı" dedi. "AKP gelir gelmez memleketin idaresini IMF’ye teslim etti. IMF ne yaptı, gelir gelmez yeni bir devlet kurdu, üst kurul, bunlara hükümet karışamaz. Devlet içinde devlet kurdu IMF" diyen Erbakan, en büyük tahribatın bu dönemde yapıldığını, "ekonomik yıkım, manevi tahribat, dış politika faciası" yaşandığını iddia etti.

        "SAĞ, SOL KALMADI"

        Erbakan, emperyalistlerin Türkiye’yi almak istediğini, bu nedenle 22 Temmuz’daki seçimlerin Çanakkale Savaşı’ndan çok daha önemli olduğunu savunarak, şöyle konuştu:

        "Seçimde harakiri yapma. Seçimde AKP ve CHP’ye oy vermek kendini bıçaklamak demektir. AKP’ye oy vermek, cehenneme bilet almak gibidir. 3 Kasım’da gittin AKP’ye oy verdin. Yaptığın iş ne? Sırtına birer hortum bağladı. Hortumu AKP’ye teslim ettin, o da rantiyecilere verdi.

        Sağ, sol kalmadı. İşbirlikçi mi milli görüşçü mü? 3 Kasım’da aldığın biletle sen kendin geldin buraya arkadaş. ’Yapma’ dediğim halde, bu bileti aldın ve bu narkoz odasına düştün. Bundan sonra ne yapacaksınız? Milli görüş çadırından başka kurtuluşun yok." Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak da, "Sizin eğilip bükülecek haliniz yok ki, yerdeki solucana benzediniz. Cumhurbaşkanını seçemedi, Abdullah Gül’ü seçtiremedi, halka seçtirmek istedi, yapamadı" dedi.

        Bugün Türkiye’de 6 milyon işsiz, 15 milyon aç, 50 milyon fakirle Türkiye’nin perişan hale geldiğini savunan Erbakan, "IMF, atın jokeyidir. AKP at yarışı spikeridir" diye konuştu.

        "TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın AK Parti’de farklı bir çizgi çizdiği, milli görüşe yakın olup olmadığı" sorusu üzerine, Erbakan, "Bizim kapımız Bülent Arınç’a açıktır" karşılığını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ