Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ERDOĞAN ROMANLAR'A SESLENDİ

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Roman Açılımı' kapsamında İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, dört Roman vatandaşa sahnede nikah cüzdanı verdi. Bu arada Roman vatandaşlar "Tayyip Baba" diyerek tezahuratlarda bulundular.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı notlar:

        "En çok da müziğiniz, eğlenceniz daim olsun, bahtınız her daim açık olsun. Ben Kasımpaşa Kulaksız'da siz değerli kardeşlerimizle büyüdüm. Sizlere şopar derler, elekçi, apdal, mırtip, bala, paşa, gurbet, aşık, cano, şigan da derler cipsi de derler. Kimileri cingan der kimileri de çingene der. Kim ne derse desin. Ne lakap takarsa sizler dostsunuz, yani insansınız. Sizler cansınız. Benim Roman kardeşlerimsiniz. Hangi çocuk, hangi şopar, annesinden babasından dolayı dışlanabilir. Meyve ne kadar koyu renkliyse o kadar olgundur. Romanlar Fatih Sultan Mehmet'in fermanıyla İstanbul'da koruma altına alınmıştır. Sultan Selim'in fermanıyla Romanlar'dan vergi alınmamıştır.

        Bunlar eski haller. Roman kardeşlerimin nerelerde yaşadıklarını gösteriyor, şimdi de nerelerde yaşayacaklarını gösteriyor. Eskisi ve yenisi. Benim Roman kardeşlerim böyle eski yerlerde yaşamaya mı layık? Değil. Yeni düzende alışveriş yerleri de olacak. Bunları peşinatsız, ayda 100-120 TL taksitle 20 yıl gibi bir vadeyle vereceğiz. Halkımın önündeki engelleri kaldıracağız. Ben de insanım insanca yaşama hakkımdır diyene hakkını vereceğiz. Bu bir lütuf değildir, bu AK Parti iktidarı olarak hakkını kendisine vermektir. Biz halkımızın efendisi değiliz. Biz halkımızın hizmetkarıyız. Bizim farkımız bu. Bu yola bunun için çıktık. Hiçbir zaman bu hizmetkarlığımız bize farklılık getirmeyecek. Süratle bu çalışmaları başlatıyoruz. Bir yılla 16 ay arasında konutların teslimine başlayacağız.

        Tüm bunlar kardeşliğimizi artıracak. Yıllardır talepleri gündeme gelmeyen vatandaşlarımızın sorunları bizim meselemizdir dedik. Onun için İçişleri, Milli Eğitim Bakanım, tüm Gümrüklerden Sorumlu Bakanım, İstanbul Belediye Başkanım, Valim burada. Bu taşın altına vücudumuzu koyduk. Bunları beraber halledeceğiz. Roman vatandaşlarımızın meselesi bizim meselemizdir dedik. Bu kardeşiniz Kasımpaşa'da, Dolapdere'de Romanlarla bir arada büyüdü. Birlikte futbol oynadık, çamuru beraber taradık, acıyı da hüznü de hep birlikte yaşadık. Bugün burada bir kez daha ifade ediyorum, sizin meseleniz benim de meselemdir. Şimdi menzile ulaşmak için yola çıktık. Artık menzilin bir parçasıyız.

        El ele vereceğiz. Hemen projelendirip yapalım. Şu güzel evleri bitirelim. Yoksulluğu, eğitimsizliği bitireceğiz. Devletin kadrolarında Roman vatandaşlarımıza yer yok diyen ilkel zihniyeti ayaklar altına aldık ve alıyoruz. O zaman yol almakla kalmayacak, menzillere ulaşacağız. Geleceği de sizlerle inşaa edeceğiz. Bu projeyi de sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Hıdırellez hepinize kutlu olsun. Nefesiniz, sesiniz, neşeniz, coşkunuz, heyecanınız bu gök kubbeden asla eksilmesin. Evlerinize, illerinize, ilçelerinize sağ selamet dönmeniz nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. Türkiye'nin her yerindeki Roman arkadaşlarımıza selamlarımızı iletiyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ