Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski AK Parti'li başkana tecavüz suçüstüsü

        Barış SARICA / TUNCELİ (AHT)

        Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde eski AK Parti Ovacık İlçe Başkanı Rıza Çolak'ın 14 yaşındaki zihinsel engelli A.K.'ye otomobili içerisinde tecavüz ettiğini

        gören çevredeki vatandaşlar otomobilin yanına geldi. Çolak, A.K.'yi araçtan indirerek kaçmaya çalıştığı sırada vatandaşlar otomobilin önüne geçti.

        Vatandaşların araçın önünü kesmesi ile Çolak'ın canını kurtarmak için vatandaşlara silah çektiği ve bir kişiyi yaraladığı öğrenildi. TEDAŞ işçisi olduğu öğrenilen Çolak, vatandaşlar tarafından linç edileceği sırada son anda ilçe polis merkezine sığındı. Polis merkezi önünde toplanan öfkeli kalabalık Çolak'ın kendilerine verilmesini istedi. Kalabalığı dağıtmaya çalışan polis ile vatandaşlar arasında zor anlar yaşanırken, haberi duyan ilçe sakinleri Hükümet Konağı önünde toplanarak olaya tepki gösterdi.

        Görgü tanığı Akın Gedik, "Arkadaşlarla Ovacık'ta kayak yapılan alana giderken, TEDAŞ çalışanı Rıza Çolak ile A.K.'yi uygunsuz vaziyette arabada gördük. Olay müdahale etmek isterken Rıza Çolak arabayı üzerimize sürdü. Arabanın tekeri bir arkadaşımızın ayağının üzerinde geçti. Daha sonra Çolak kızla birlikte polise sığındı" dedi.

        Olayın görgü tanıkları ve engelli kızın ailesi savcılığa suç duyurusunda bulunurken, zanlı Rıza Çolak, cinsel istismar ve adam yaralamadan adli makamlara sevk edildi. Kalabalığın hükümet konağı önünde gergin bekleyişi ise sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ