Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'de 15. Olağanüstü Kurultay heyecanı

        Cumhuriyet Halk Partisi'nde bugün 15. kez olağanüstü kurultay heyecanı yaşanıyor. Kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belirlediği blok liste seçilecek. 80 Parti Meclisi üyesinin seçileceği kurultayda 1242 delege oy kullanacak.

        80 kişilik PM için bilim kurulu kontenjanından 18 aday gösterilirken, bunların en çok oy alan 12’si parti meclisine girecek. 68 kişi de blok listeden PM’ye girecek.

        Delegelerin onayına sunulacak listenin seçilmesine kesin gözle bakılırken, Arena'ya 12500 kişinin gelmesi bekleniyor. Salonun içinde bulunan hareketli reklam panolarından Kılıçdaroğlu'nun sözleri yansıyor. Salonda 'İktidara yürüyoruz', tekileştirmeye değil bütünleştirmeye geliyoruz', 'Umudun adı Kemal','Artık yeter bu düzen değişecek halk iktidara gelecek','Dürüst lider, temiz siyaset' pankartları yer alıyor.

        Kılıçdaroğlu'nun yapacağı konuşma ile başlayacak kongreye yerli ve yabancı çok sayıda davetli çağrıldı. Kongreye, DSP'nin kurucusu Rahşan Ecevit, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, onur konuğu olarak davet edildi.

        Kulislerde PM'ye girmesi beklenen simler ise şöyle sıralanıyor; Mustafa Özyürek, Hakkı Suha Okay, Haluk Koç, Atilla Emek, Yaşar Ağyüz, Oğuz Oyan, Ali Arslan, Bihlun Tamaylıgil, Faik Öztrak, Atilla Kart, Durdu Özbolat, Ali İhsan Köktürk, Orhan Ziya Diren, Hüseyin Ünsal, Hulusi Güvel, Rasim Çakır, Bülent Baratalı, Akif Hamzaçebi, Mehmet Ali Susam, Süheyl Batum, Sencer Ayata, Hurşit Güneş, Alaattin Yüksel, İzzet Çetin, Didem Engin, Melda Okur, Umut Oran, Markus Ürek, Necdet Pamir, Muhammet Çakmak, Gülsün Bilgehan, Nihat Matkap, Enver Ayseven, Gökhan Günaydın, Sedat Doğan, Sedat Ağbaba, Volkan Canalioğlu, Nejat Gencen, Çetin Bilgir, Emrehan Halıcı, Turan İçli, Hüseyin Pazarcı, Eşber Yağmurdereli, Uğur Ziyal, Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Sena Kaleli, Sema Sezer, Nurten Özdağ, Ali Öztunç.

        KILIÇDAROĞLU ARENA'DA

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın yapacağı Arena'ya giriş yaptı. Kurultaya salondakiler tarafından ayakta alkışlanan Kılıçdaroğlu, kalabalığın arasında yürümekte zorlandı. Delegelerle uzun süre selamlaşan Kılıçdaroğlu, daha sonra onların arasına oturdu.

        BAYKAL SALONA GELDİ

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin 15. Olağan Genel Kurulu'na eski Genel Başkan Deniz Baykal da geldi. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve bir grup genç tarafından salonun girişinde karşılanan Baykal, yaşanan izdiham nedeniyle güçlükle salona girebildi. Basın mensuplarının "Bir değerlendirmeniz olacak mı?" yönünde sorularını cevapsız bırakan Baykal, delege giriş kapısından içeri girerken, partililer tarafından alkışlandı. Öte yandan CHP'li Hakkı Süha Okay ile diğer partililer de salona geldi.

        ONUR KONUKLARI YERLERİNİ ALDI

        Cumhuriyet Halk Partisi'nin 80 kişilik Parti Meclisi'ni seçeceği kurultaya eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, onur konuğu olarak katıldı. Kongreye davet edilen çok sayıda ünlü salona geldi. Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu ve BDP'den iki temsilci de salondaki yerlerini aldı.

        Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan kurultaya şu isimler katıldı: "SP'li eski devlet bakanlarından Fikret Ünlü, Demokrat Parti (DP)'den Ufuk Söylemez, öğretim üyesi Hasan Ünal, Yaşar Okuyan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ile Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, SosHP Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu, İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ai Rıza Selmanpak, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan."

        Kurultayda Divan Başkanı olarak, oybirliğiyle, İzmir Büyükşehi Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu seçildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ