Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Süleyman bu ne biçim dekan?"

        Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, İlahiyat Fakültesi Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker’in "cinsel saldırı suçu ile çocuklara ve reşit olmayana tecavüzden yargılananların hadım edilmesini" öngören tasarıyla ilgili sözlerini değerlendirdi.

        Prof. Dr. Süleyman Okudan, "Talihsiz bir beyanat olarak düşünüyorum. Her öğretim üyesinin bu üniversitenin saygınlığına zarar vermeden açıklama yapması lazım” dedi.

        YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın kendisini aradığını belirten Okudan, şöyle konuştu:

        “YÖK Başkanım da bu konu üzerine duyarlı. Beni aradı. Hatta dekan sanmış. 'Ne biçim dekanın var Süleyman şununla bir konuş' dedi. Bu aslında doğru bir haraket değil. Doğru bir genelleme değil. Ne gereği var. Tabii öğretim üyesi özgürlüğü var. Bu insanlar neden yapıyorlar bilmiyorum. YÖK Başkanı da son derece demokrat bir insan. Bence hocaların da üniversitesini, şehri düşünmesi lazım. Ne gereği var şimdi gündeme düşüp de 'Konya böyle' diye yorumlar yaptırmanın. Ben o arkadaşımın düşüncelerine katılmıyorum. Üzülüyorum ama akademik anlamda herkesin ağzına kilit vuramıyorsunuz.”

        SÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker de, "Dekolte Giyen Kadın Tacize ve Tecavüze Davetiye Çıkarır" sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

        Çeker yaptığı açıklamada, "Ben tecavüzle ilgili birşey söylemedim. Tecavüzü tasvip edemeyiz. Ben taciz ve hadım yasası'nı söz konusu yaptım. Hadım yasası'yla ilgili getirilmek istenen bu ceza kuran'da ya da sünnette yoktur. Kadın normal davrandığı halde tacize uğradıysa yüzde yüz erkek suçludur; fakat kadın tahrik edici davranıp erkek de taciz ettiyse bu suç aralarında ortakdır. Çareside hadım yasası değil ahlak eğitimidir" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ