Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Biz Japonlar'dan daha iyisini yaparız"

        Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Japonya'daki depremde hemen hemen ruhsatlı yapılmış binalarda bir yıkım olmadığının görüldüğünü belirterek, ''Japonlar yapıyorsa biz daha iyisini yaparız. Buna herkesin inansın'' dedi.

        Devlet Bakanı Mustafa Demir, 25. GAP Yüksek Kurulu toplantısına katılmak üzere geldiği Şanlıurfa'da, toplantı öncesinde Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Çalışanlarla sohbet eden Demir, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Cengiz Yıldırım'dan, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakan Demir daha sonra, yeni valilik binası kompleksi içinde yer alacak Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünün taşınacağı hizmet binasına da giderek incelemelerde bulundu.

        Bakan Demir, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne giderken de, yol üstündeki pazar esnafıyla sohbet etti. Daha sonra müdürlükte, Bayındırlık ve İskan Müdürü Mehmet Can Halaç'dan kentteki çalışmalar hakkında sinevizyon eşliğinde brifing aldı.

        Mustafa Demir, Şanlıurfa'ya ilk defa gelmesine rağmen kenti beklediğinden daha güzel bulduğunu ifade ederek, kentin, AK Parti Hükümeti döneminde en çok yatırım yapılan iller arasında bulunduğunu kaydetti.

        Kentte bir yılda çok sayıda okul yapıldığını anlatan Demir, yetkililere, kentin mimarisine uygun olarak, okulların dış cephelerinin taşla kaplanması talimatını verdi.

        JAPONYA DEPREMİ

        Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir daha sonra, Mimarlar Odası il temsilciliğinin davetlisi olarak burada düzenlenen toplantıya katıldı. Mimarlar Odası İl Temsilcisi Abdülkadir Güllüoğlu, taleplerini iletti. Toplantıda, mühendislerin ve mimarların görüşlerini de dinleyen Bakan Demir, Şanlıurfa'nın büyük şehir olma talebi ve sürecini de değerlendirerek, kentin bu potansiyelinin bulunduğunu dile getirdi.

        Konuşmasında Japonya'da meydana gelen 8,9'luk depreme de değinen Bakan Demir, orada depremin büyüklüğünden ziyade tsunaminin etkisinin ağır olduğuna dikkati çekerek, ''Ama hemen hemen ruhsatlı yapılmış binalarda bir yıkım olmadığını gördük orada. Japonlar yapıyorsa biz daha iyisini yaparız, buna herkes inansın. Zaten biz de burada bunun için uğraşıyoruz'' dedi.

        Türkiye'nin de deprem riski altında bulunan bir ülke olduğunu hatırlatan Bakan Demir, ''Bizim uyguladığımız sistemlerin ana hedeflerinden bir tanesi de depreme ve afete dayanıklı, güvenli yapı yapmak'' diye konuştu.

        Beraberindekilerle son olarak dünyanın en eski tapınak merkezi olduğu kabul edilen Göbeklitepe'deki kazı alanını gezen Bakan Demir, ardından GAP Yüksek Kurulu toplantısına katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ