Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti milletvekili hayatını kaybetti

        Bir süredir TOBB Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören AK Parti Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz hayatını kaybetti.

        TBMM GENEL KURULU'NDA SAYGI DURUŞU

        TBMM Genel Kurulunda, vefat eden AK Parti Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

        Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı. Pakdil, Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz'ın bugün vefat ettiğini duyurarak, Genel Kurulu bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

        Pakdil, Yanılmaz'a Allah'tan rahmet, milletvekillerine, AK Parti camiasına, kederli ailesine ve millete başsağlığı diledi.

        Nevzat Pakdil, ayrıca trafik kazasında yaralanan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'ye de acil şifalar temennisinde bulundu.

        AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da grupları adına Yanılmaz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletvekillerine ve Elazığlılara başsağlığı dilediler.

        Pakdil, Yanılmaz'ın cenazesinin, yarın Elazığ'da büyük ihtimalle öğle namazının ardından defnedileceğini söyledi.

        Ayrıca, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ''Nevruz Bayramı'', AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ''Dünya Su Günü'' ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy ''Kahramanmaraş'ın sorunları'' ile ilgili Genel Kurulda gündemdışı konuşma yaptılar.

        Söz alan Milletvekilleri de Yanılmaz'ın vefatından duydukları üzüntüleri dile getirdiler. Bazı milletvekilleri de yerlerinden söz alarak, Nevruz bayramını kutladılar.

        BAŞBAKAN, YANILMAZ'IN YATTIĞI HASTANEYE GİTTİ

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz'ın vefat ettiği TOBB ETÜ Hastanesi'ne geldi.

        Enfeksiyon şikayetiyle dün hastaneye yatırılan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yanılmaz, bugün yaşamını yitirdi.

        Yanılmaz'ın vefatı üzerine Başbakan Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Genel Başkan yardımcıları Salih Kapusuz, Abdülkadir Aksu ile CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de hastaneye geldi.

        Hastanede yaklaşık 15 dakika kalan Başbakan Erdoğan, gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldı.

        CENAZESİ YARIN ELAZIĞ'DA DEFNEDİLECEK

        Enfeksiyona bağlı rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü özel TOBB ETÜ Hastanesinde hayatını kaybeden AK Parti Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz'ın (48) cenazesi, yarın Elazığ'da defnedilecek.

        Uzun süredir karaciğer yetmezliği bulunan Yanılmaz, dün rahatsızlanarak hastaneye başvurmuş ve enfeksiyon tanısıyla tedaviye alınmıştı.

        Yoğun bakıma alınan ve bugün saat 13.30 sularında yaşamını yitiren Yanılmaz'ın cenazesi, yarın memleketi Elazığ'da, İzzetpaşa Camisi'nde kılınacak ikindi namazının ardından, Asri Mezarlığında defnedilecek.

        Yanılmaz evli ve 3 çocuk babasıydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ