Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem mhp'de 10 kişi istifa etti, kaset skandalı mehp'den 10 kişiyi istifa ettirdi, bahçeli'nin a takımı dağıldı

        HABERTURK.COM ve AJANSLAR

        MHP'de yaşanan kaset depremi seçime giderken partide kilit görevde bulunan 10 kişinin istifasına yol açtı. MHP, 12 Haziran seçimlerine, başka kaset skandalı yaşanmaması ve istifa olmaması halinde, 540 adayla katılacak.

        İLK DALGADA 4 KURMAY GİTTİ

        MHP’de kaset skandalları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu’nun kasetlerinin farkliulkuculuk adlı internet sitesinde yayınlanması ile başladı. MHP lideri her iki isimden de görevlerinden ve adaylıktan istifa etmelerini isterken, ikinci kaset skandalı Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu’nun da istifalarını getirdi.

        6 İSİM VERDİLER VE 'İSTİFA ET' ŞANTAJINDA BULUNDULAR

        MHP'de olayın şoku daha atlatılamadan, geçen hafta site üzerinden 6 kişinin isimleri ve bazı kadınlarla özel görüntülerin yer aldığı gizli çekimlerin ayrıntıları verilmişti. Söz konusu isimlerle birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istifa ederek, parti yönetimini Oktay Vural'a bırakması istenmişti. Sitede aksi taktirde görüntülerin sırayla yayınlanacağı tehdidinde bulunulmuştu.

        BAHÇELİ ŞANTAJA BOYUN EĞMEDİ, GÖRÜNTÜ SERVİS EDİLDİ

        MHP Lideri Bahçeli, bu şantaja boyun eğmemiş ve "Elinizde ne varsa yayınlayın" restini çekmişti. Dün sabah söz konusu isimlerden Mehmet Ekici ile ilgili iki video yayınlandı. İstifa furyası da bu yayının ardından başladı. Partinin önde gelen 6 ismi art arda görevlerinden ve milletvekili adaylıklarından feragat ettiler.

        MHP’de istifa eden Recai Yıldırım Adana birinci sıra, Metin Çobanoğlu Kırşehir birinci sıra, Bülent Didinmez İstanbul birinci bölge ikinci sıra, Mehmet Taytak İstanbul Üçüncü bölge üçüncü sıra, İhsan Barutçu İstanbul üçüncü bölge dördüncü sıra, Osman Çakır Samsun birinci sıra, Mehmet Ekici Yozgat birinci sıra, Ümit Şafak İstanbul ikinci bölge ikinci sıra, Ahmet Deniz Bölükbaşı Ankara ikinci bölge birinci sıra, Cihan Paçacı ise Ankara ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayıydı. Bu isimlerin adaylıktan istifaları nedeniyle MHP’de daha alt sıralarda olan adaylar üst sıralara yerleşmiş oldu.

        Dün gelen 4 isimle birlikte Bahçeli'nin 7 genel başkan yardımcısı görevi bırakmış oldu:

        - Bülent Didinmez

        - Recai Yıldırım

        - Metin Çobanoğlu

        - Osman Çakır

        - Mehmet Ekici

        - Deniz Bölükbaşı

        - Ümit Şafak

        Yine dün istifa eden iki isim partinin önde gelen isimleri arasında. Cihan Paçacı Genel Sekreter, Mehmet Taytak ise Başkanlık Divanı üyesiydi. Kaset depremi partinin Başkanlık Divanı'nın yarısından fazlasının görevi bırakmasına neden oldu.

        Daha önce de MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu istifa etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ