Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan'ın Hopa mitinginde gerginlik!

        Başbakan Erdoğan'ın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında gerginlik yaşandı. Miting sonrası AK Parti seçim konvoyu göstericiler tarafından taşlandı. Bir koruma polisi AK Parti seçim otobüsünden düştü. Ağır yaralandığı söylenen polis memuru hastaneye kaldırıldı. Miting öncesi olaylarda polisin attığı gazdan etkilendiği söylenen emekli öğretmen Metin Lokumcu kalp krizinden vefat etti.

        Olaylarda 1'i ağır 15 polis yaralandı, 60 kişi de gözaltına alındı.

        İçişleri Bakanlığı, olayları incelemek üzere 4 müfettiş görevlendirdi.

        Başbakan Erdoğan'ın halka sesleneceği miting öncesinde Hopa Meydanı yakınında toplanan Ezilenlerin Sosyalist Platformu üyesi bir grup, halay çekerek çeşitli sloganlar atmaya başladı.

        Bu sırada polis ekipleri, panzerlerle su sıkarak izinsiz gösteri yapan grubu dağıtmaya çalıştı. Bunun üzerine grup üyeleri, polislere taş ve çeşitli eşyalar atmaya başladı. Gruba biber gazı sıkılarak müdahale edildi.

        Dağılan grup, bir süre sonra ara sokaklardan tekrar miting alanı yakınına gelerek çevrede bulunan AK Parti'ye ait araçlar ile diğer araçlara taş atarak protesto etti.

        Öte yandan, çevredeki bazı vatandaşlar da biber gazından etkilendi, bu kişilere miting alanında bulunan sağlık görevlileri müdahale etti.

        Bu esnada polisin attığı gazdan etkilenen emekli öğretmen Metin Lokumcu fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Metin Lokumcu hastanedeki müdahaleye rağmen geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

        MİTİNG SONRASI KONVOYA SALDIRI!

        Miting bittikten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna taşlı saldırı gerçekleştirildi.

        Başbakan Erdoğan, AK Parti mitinginin ardından AK Parti seçim otobüsü ile helikopter pistinin bulunduğu bölgeye hareket etti. Bu esnada, seyir halinde olan konvoya bazı kişiler tarafından taş atıldı. Güvenlik güçleri olayları önlemek için havaya uyarı ateşi açarken, Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup bir polis memuru yaralandı. Koruma polisi ağır yaralandı ve hastaneye kaldrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ