Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BDP: "Bırakın taş, molotof atıp deşarj olsunlar"- Selahattin Demirtaş, Altan Tan

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        Kuzey Irak'ta düzenlenen hava harekatında Şırnak Uludereli kaçakçılık yapan 35 kişinin yanlışlıkla terörist' diye öldürülmesinin ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Evde oturma günü değil, demokratik tepkinizi ortaya koyun" açıklaması yapınca Diyarbakır'da BDP İl binası önünde toplanan kalabalık grup yürüyüş yapmak istedi. Güvenlik güçleri yürüyüşe izin vermeyince grup içerisinde yüzü maskeli bir kişi polise ses bombası ve taş attı. 2 polis hafif yaralandı. Çevik kuvvet ekipleri grubu dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombası kullandı. Çıkan olaylarda 10 kişi gözaltına alındı.

        Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Demirci'nin yanına giderek izin istedi.

        Altan Tan şunları söyledi: "Bırak vatandaş biraz yürüsün. Molotof atıyor, bırak atsın. Attığı dükkan kimin, benim dükkanım. Emniyet bu kadar yakına girmesin, uzaktan kontrol etsin, vatandaş biraz deşarj olsun. Ben seçilmiş bir adam olarak diyorum ki 5 kilometre yürüyeceğim burada. Buna karar veren kim? Ben vatandaşla yürüyeceğim. Bu yasağa karar veren kim? Bizi üzseniz siz de üzüleceksiniz, korkmayın" dedi.

        Polis yetkilileri, yürüyüşe yine izin vermedi. Bu sırada ara sokaklarda göstericiler taş atmayı sürdürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ