Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şener ve Şık'a tahliye yok!

        Ergenekon soruşturması kapsamında açılan Odatv davasının dünkü duruşmasında gazeteciler NedimŞener, Ahmet Şık ve CoşkunMusluk ile eski EmniyetMüdürü Hanefi Avcı savunma yaptı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda İstanbul 16. Ağır CezaMahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanıklar Yalçın Küçük, Hanefi Avcı, NedimŞener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Şükrü Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan,Muhammet Sait Çakır, CoşkunMusluk,Müyesser Uğur ile tutuksuz sanık İklimAyfer Kaleli katıldı. Tutuksuz sanık AhmetMümtaz İdil ise sağlık sorunları nedeniyle gelmedi.

        ŞIK: PATLAR DİYE KİTAPLA GELMEDİM

        Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği duruşmada yazılı savunma yapan Ahmet Şık, şunları söyledi: “Gerçeğin peşinde bir gazeteciyim. Kimseden talimat alarak haber yazmadım. Kitapla gelmedimpatlar falan diye. Haberler ve yorumlar delil olmuş, örgütsel dokümanların tarihi de eski aslında. Odatv’de yayınlanan 84 alıntı yazı suç diye delil klasörüne konulmuş. Böyle lakayt bir inceleme olamaz. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi delil olarak iddianameye konulmuş.”

        ‘YAZMADIĞIM ŞEYLERDEN TUTUKLUYUM’

        NedimŞener ise 20 yıllık bir gazeteci olarak ulaşabildiği tüm gerçekleri haberleştirdiğini belirterek, “1000’den fazla haber ve 10 kitap yazdım. Tüm yazdıklarımı yargılandığım 100’e yakın davada savundum, ama ilk kez yazmadığımşeyler nedeniyle tutukluyumve yargılanıyorum” dedi. Şener, şöyle devametti: “Terörist ya da teröre yardım, yataklık ettiğimbir yakıştırmadır. Bu yakıştırma tamamen polis kaynaklıdır. Bizde bir söz var, ‘Şeriatın kestiği parmak acımaz’ diye, günümüzde ‘Adaletin kestiği parmak acımaz’ diye söyleniyor. Evet, adaletin kestiği parmak acımaz ama polisin kestiği parmak acıyor.”

        OYBİRLİĞİYLE REDDEDİLDİ

        Hanefi Avcı da yazdığı kitabın bir örgüt kitabı değil, eleştiri kitabı olduğunu söyledi. Savunmaların ardından avukatların tahliye talebini değerlendirenmahkeme heyeti, oybirliğiyle sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        Şener’den Dündar’a: Tiyatroya hoş geldiniz

        Tutuklu sanıkların duruşma salonuna alındığı sırada sanık Nedim Şener, izleyici sıralarında gördüğü gazeteci Uğur Dündar’a “Hoş geldiniz tiyatroya” diye seslendi. Uğur Dündar, “Arena” programını Nedim Şener’le birlikte hazırlamıştı. Duruşmayı Uğur Dündar’ın yanı sıra Tuğçe Tatari, Serdar Akinan ve Ruşen Çakır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci izledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ