Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adliyeler hareketli!

        İkinci ''Ergenekon'' davasının 155. duruşması başlanırken; 365 sanıklı "Balyoz Planı" davasının 72. duruşması görülüyor.

        İKİNCİ "ERGENEKON" DAVASI

        İkinci ''Ergenekon'' davasının 155. duruşması başladı.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan küçük salonda görülen duruşmaya 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile CHP İzmir Milletvekili olan gazeteci Mustafa Balbay ve gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanık ile 'Odatv davası' kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük katıldı.

        Duruşmada savunma yapan sanık Ferda Paksüt, söz konusu yargılamanın doğru bir sonuca ulaşmasını talep ederek, ''Hakkımdaki bilerek ve isteyerek varlığı henüz belli olmayan 'Ergenekon terör örgütüne' yardım ettiğim suçlamasını kabul etmiyorum'' dedi.

        ''Terörün ne olduğunu bilen biri olarak, terörün her türlüsüne karşıyım'' diyen Ferda Paksüt, iddianamede kendisi hakkında yar alan örgüte yardım etmek suçlamasının çelişkili ve asılsız olduğunu öne sürdü.

        Paksüt, iddianamede yer alan tek delilin yaptığı telefon görüşmelerinin olduğunu ancak bu görüşmelerinin de çelişkili ve aslına uymayan şekilde yorumlanarak suçlandığını iddia etti.

        Paksüt, ''AK Parti dahil birçok partiden teklif aldım''

        AK Parti'nin kapatılması için örgütsel faaliyet içinde olduğunun iddia edildiğini söyleyen Paksüt, ''Ben bir partinin kapatılmasının demokratik yollardan gerçekleşmesinden yanayım. Hakkımda bu konu ile ilgili iddiayı kabul etmiyorum. Kaldı ki ben istesem siyaset de yapabilirdim. Hatta AK Parti dahil birçok partiden bana teklif geldi ancak kabul etmedim'' dedi.

        Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

        "BALYOZ PLANI" DAVASI

        Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu'nun da aralarında bulunduğu 249'u tutuklu 365 sanıklı ''Balyoz Planı'' davasının 72. duruşması başladı.

        Duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ