Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MİT Müsteşarı ifadeye çağrıldı

        Dün gece MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in, şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. MİT kaynakları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Başsavcı Vekili Fikret Seçen dahi olaydan bilgilerinin olmadığını açıklarken, AHT Muhabiri Bülent Ceyhan, şüphelilerin, Savcı Bilal Bayraktar tarafından perşembe günü ifade vermek üzere çağrıldığı ve hangi soruların yöneltileceğine kadar detaylandırdığı haberiyle tam isabet kaydetti. Bülent Ceyhan'ın dün akşam saatlerinde verdiği haber, az önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından doğrulandı.

        Öte yandan Habertürk TV Muhabiri Yasemin Güneri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'ya ulaşarak, ifade çağrısından haberinin olmadığını ortaya çıkardı. Dün pek çok internet sitesi ve televizyon kanalı haberi görmezden gelirken, gelişmeleri tüm detaylarıyla en doğru biçimde aktaran internet sitesi HABERTURK.COM, televizyon kanalı ise HABERTÜRK TV oldu. Bugün yayınlanan gazeteler arasında ise gelişmeleri en doğru biçimde manşetten veren tek gazete, HABERTÜRK oldu. Radikal gazetesi de sürmanşetindeki haberiyle isabet kaydederken, bazı gazeteler gelişmeyi iddia olarak, doğrulatamadan verdi. Birçok gazete ise haberi hiç görmedi.

        Habertürk, bu önemli gelişmede de diğer ajans, gazete ve televizyonlara habercilikte fark attı.

        İşte o savcı, Bilal Bayraktar

        FİKRET SEÇEN DOĞRULADI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldıklarını doğruladı.

        Fikret Seçen, dünden beri basında geniş yer bulan iddialar üzerine Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in dün itibariyle telefonla aranarak, yarın şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere adliyeye çağrıldıklarını söyledi. Başsavcıvekili Seçen, soruşturmaya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın bakacağını beyan etti. Açıklamayı Turan Çolakkadı'nın bilgisi dahilinde yaptığını belirten Seçen, 3 ismin telefonla çağrıldığını açıkladı.

        DÜN KABUL ETMEMİŞLERDİ

        Dün gündeme bomba gibi düşen iddialardan hemen sonra basın mensupalrına açıklamalarda bulunan İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, bir savcının, böyle bir soruşturma yapması halinde başsavcıya bilgi vereceğini ifade ederek, ''İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çalışma talimatı bunu gerektiriyor. Ancak bir bilgimiz yok, bilgi verilmiş değil. Olsa verilirdi diye düşünüyoruz. Bilginin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekiline de verilmesi gerekirdi. Bu bilgi verilmedi bize. Eğer bu haber doğruysa, o zaman bizlere bilgi verilmeden yapılmış demektir'' diye konuşmuştu.

        ''Peki sizin haberiniz olmadan çağrılmış olabilir mi?'' sorusuna karşılık da Başsavcı Çolakkadı, ''Duymadığımız bir şeye nasıl 'var' diyelim? Önemli konularda normalde bilgi verilir. Savcı önemli kabul etmemişse bilemem tabii'' yanıtını vermişti.

        Bugün iddiaları kabul eden ve MİT müsteşarı Hakan Fidan ile iki eski MİT yöneticisinin ifadeye çağrıldığını açıklayan, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen ise dün akşam saatlerinde konunun doğru olup olmadığı yönündeki sorusulara karşılık, ''Öyle bir şey yok'' ifadesini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ