Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'daki kazılarda 15 kilo patlayıcı bulundu

        KCK operasyonları çerçevesinde İstanbul'un iki ayrı yerinde patlayıcı madde arandı. Kazılar Bayrampaşa ve Zekeriyaköy'de gerçekleşti.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Olay Yeri İnceleme ekipleri, İstihbarat Şubesi ve Bomba İmha uzmanlarının katıldığı kazıların Bayrampaşa ayağında 15 kilo patlayıcı ele geçirildi. Zekeriyaköy'deki kazılarda ise bir sonuç alınamadı ancak yarın bu kazının devam edebileceği söylendi.

        Aramalar KCK operasyonları kapsamında ele geçirilen bir şüphelinin ifadeleri doğrultusunda gerçekleşti.

        BAYRAMPAŞA'DA 15 KİLO PATLAYICI BULUNDU

        Bayrampaşa'daki kazıda 15 kilo mühimmat bulundu.

        PKK ve KCK'ya yönelik operasyonlarda ele geçirilen bir şüphelinin ifadesi doğrultusunda yapılan bomba aramasında mühimmat bulundu. Bir KCK şüphelisinin ifadesi doğrultusunda Bayrampaşa'da yapılan aramalarda siyah poşet içerisinde yaklaşık 15 kilo patlayıcı bulundu. Güvenlik kuvvetleri kazı çalışmaları sonrasında bulunan mühimmat üzerinde incelemelerde bulundu ve patlayıcıları numaralandırarak poşetlere koydu.

        ZEKERİYAKÖY'DEKİ KAZI SONA ERDİ

        Bayrampaşa'dan sonra Sarıyer Demirciköy'de başlatılan kazı çalışması da sona erdi.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, terör örgütü PKK'ya yönelik yürüttüğü operasyon kapsamında gözaltına aldığı bir şüphelinin patlayıcı madde bulunduğu yönündeki ifadeleri üzerine Demirciköy'deki mezarlıkta arama yapıldı. Ortasından yol geçen mezarlığın 2 tarafı, bomba uzmanı ekiplerin katılımıyla kazıldı. Detektör ve köpeklerin de kullanıldığı çalışmada, herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı.

        Soruşturma kapsamında bu alandaki kazıların yarın da devam edilebileceği öğrenildi.

        4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İstanbul Bayrampaşa ve Sarıyer Zekeriyaköy'de yapılan kazılarla ilgili 4 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, terör örgütü KCK ile ilgili soruşturma kapsamında, Bayrampaşa ve Zekeriyaköy'de kazı yapılmıştı. Patlayıcı madde bulmaya yönelik kazılarda 15 kilo A4 patlayıcı bulunmuştu. Polis, bu konuyla ilgisi olanları takibe aldı. İlk bilgilere göre 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyette sorgulanacağı belirtildi.

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ