Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 1 mayıs, taksim, polis, hüseyin avni mutlu

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''1. Uluslararası Marmara ve Karadeniz Konferansı''nın açılışının ardından basın mensuplarının 1 Mayıs'a ilişkin sorularını yanıtladı. İstanbul'da 1 Mayıs'a ilişkin alınan önlemlerle ilgili bir soru üzerine Mutlu, İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, işçilerin ve emekçilerin Taksim Meydanı'nda kutlayacağını anımsatarak, kutlama komitesinin İstanbul Valiliği'ne yaptığı müracaat doğrultusunda gerekli izinleri verdiklerini belirtti.

        Yarın sabahtan itibaren işçilerin, Taksim Meydanı'nda bu anlamlı günlerini kutlayacaklarını dile getiren Mutlu, ''İşçi kardeşlerimizin bu özel günlerini yürekten kutluyoruz. Bu kutlamanın, özellikle işçilerin, emekçilerin dayanışmalarına, problemlerine, isteklerine tercüman olacak nitelikli bir gün olarak kutlanmasını yürekten diliyorum'' dedi.

        Taksim Meydanı'ndaki kutlamaya oldukça yoğun katılımın olacağını ifade eden Mutlu, ''DİSK, KESK başta olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü yarın Taksim'de toplantılarını gerçekleştirecekler. Emniyetimiz bununla ilgili gerek toplanma alanlarında, gerek yürüyüş alanlarında, gerekse Taksim Meydanı'nda işçilerimizin hiçbir sıkıntıyla karşılaşmaksızın güvenlik içinde, huzurlu bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamaları için bütün tedbirlerini aldı. Onların bu bayramlarını rahat kutlamaları için de güvenlik başta olmak üzere, meydana çıkışlarında bütün desteği sağlayacaklar. Arzu ediyoruz ki 1 Mayıs, işçilerimizin, emekçilerimizin özel bir günü olarak gerçekten bir bayram coşkusu içinde keyifle kutlanacaktır. İstanbul'a ve işçilerimize yakışan nitelikli ve güzel bir gün olacaktır'' diye konuştu.

        "EMEĞİ BİLEN BİR İDARECİYİM"

        Üniversite yıllarında, yaz aylarında saman balyası basarak, okul harçlığını hazırlamış olan bir idareci olduğunu dile getiren Mutlu, ''Temmuz-ağustos aylarında harman yerlerinde saman balyası basmanın ne demek olduğunu ben biliyorum. Pek çok kişinin bilmediği bir şeydir bu. Dolayısıyla emeği bilen, emeğe saygı duyan, emek noktasında hassasiyeti olan bir idareciyiz. Sözlerim asla emekçi kardeşlerimize değil. Benim babam da işçidir, hepimizin ailesinde işçi ve emekçiler var. Dolayısıyla biz emeği kutsal bilen emekçi kardeşlerimizi başımıza taç eden bir idareciyiz. Sözlerim meydanda marjinal görüntü veren az sayıda kişiyle ilgilidir'' diye konuştu.

        İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarında kaç polisin görev yapacağına ilişkin soru üzerine Mutlu, ''Çevre illerden almış olduğumuz takviyemiz var. Toplam 14 bin civarında personelimizle Taksim Meydanı ve yürüme güzergahları üzerinde emniyet tedbirlerimizi aldık. Bunun dışında ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere yedek emniyet güçlerimizi görevlendirdik'' dedi.

        Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarını kriz merkezinden sürekli izleyeceğini belirtti. ''Olası bir provokasyon durumunda gelecek yıl 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda olmaması söz konusu olur mu?'' sorusu üzerine Mutlu, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ