Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa O bıçağa ağırlaştırılmış müebbet, ibrahim etik, şefika etik, kadın cinayeti, manisa

        AHMET ÜNSAL / GAZETE HABERTÜRK

        Manisa’da eşi Şefika Etik’i (35) tasarlayarak öldürmekten yargılanan İbrahim Etik’in (42) Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasının 4. duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet kararı çıktı.

        Beraat isteyen İbrahim Etik’in yakınları, kararın ardından fenalık geçirdi. Manisa’da dövdüğü için kendisinden kaçarak sığınmaevinde kalmaya başlayan eşi Şefika Etik’i 4 Ekim 2011’de sığınmaevinden çıkaran, 6 Ekim’de de sırtından bıçaklayarak öldüren İbrahim Etik, dün 4. kez hâkim karşısına çıktı. Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada tutuklu sanık Etik, beraatini isteyerek şöyle konuştu: “Yaptıklarım için özür diliyorum. Ben hayatımda bir karıncayı bile incitmem. Kötü biri olsaydım eğer çocuklarım benim yanımda olmazdı. Çocuklarımın bana ihtiyacı var. Yüce adaletinize sığınıyorum.’’

        Mahkeme başkanı, tutuklu İbrahim Etik’in tasarlayarak eşini öldürdüğü kaanatine vardıklarını ve bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verdiklerini açıkladı. Kararda, Etik’in evi kasten yakma suçundan da 1.5 yıl hapis cezası aldığı belirtildi.

        GAZETECİYE SALDIRI

        İbrahim Etik'in yakınları, karara tepki gösterdi. Adliye sarayının dışında da taşkınlıklarını sürdüren Etik'in oğlulları S.E. ve M.E. de Habertürk Gazetesi muhabiri Ahmet Ünsal'a saldırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ