Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Anayasa Mahkemesi 4+4+4'ün iptali istemini reddetti

        Büyük tartışmalar ve olaylarla Meclis Komisyonu'ndan geçen ve Meclis'te yasalaşan yeni eğitim sisteminde kritik kararlardan biri de bugün alındı.

        Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nin zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran 4+4+4 Yasası'nın iptali başvurusunu reddetti. Mahkeme, kanunun şekil yönünden Anayasa'ya aykırı olmadığına dikkat çekerek, iptal isteminin reddine ve yürürlüğünün durdurulması isteminin reddine oybirliği ile karar verdi.

        CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, 19 Nisan'da 4+4+4 yasasının laik demokratik cumhuriyete aykırı olduğunu düşündükleri için 'şekil bakımından' iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

        GEDİKLİ: İPTAL KARARIYLA MUHALEFETİN İDDİALARI YERSİZ OLDU

        Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından Bloomberg HT'de kararla ilgili sıcağı sıcağına açıklama yaptı. Gedikli, "İptal kararıyla muhalefetin iddiaları yersiz oldu" dedi.

        CHP 'ESAS'TAN İTİRAZ EDECEK

        Bu kararın ardından CHP'nin yasanın esastan iptali için başvuruda bulunacağına yönelik açıklama da geldi.

        Kararın ardından CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "şeklen" verilen ret kararının ardından "esasa yönelik" harekete geçeceklerini açıkladı.

        Çok tartışılan yasanın Meclis Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında CHP ve AK Parti'li vekiller arasında büyük gerginlikler ve arbede yaşanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ