Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu ve Erdoğan Çarşamba günü görüşecek

        CHPGenelBaşkanı KemalKılıçdaroğlu, CHPUşak İlGençlikKolları Kongresi'nin ardından özelleştirme kapsamındaki Nuri Şeker UşakŞekerFabrikası'nı ziyaret etti.

        Ziyaretin ardından gazetecilerin sorusu üzerine,partisinin terör sorunuyla ilgili yol haritası konusunda 6 Haziran Çarşamba günü Başbakan RecepTayyipErdoğanile görüşeceği belirten Kılıçdaroğlu, ''İki özel kalem müdürleri görüşmelerde bulundu. Çarşamba günü SayınBaşbakan ile görüşeceğiz. Görüşme saat 15.00'da olacak'' dedi.

        Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en temel sorunun terör olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

        ''(Artık analar ağlamasın) diye bir cümleyi bizim siyaset gündemimizden kaldırmanın yolu, terörü sonlandırmaktan geçer. Ben CHP Genel Başkanı olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmek istiyorum. Şehit anneleri, şehit babaları ısrarla bunu istiyorlar. Biz de taleplerini dikkate alıyoruz, sorumluluk üstleniyoruz. Başbakan'a gidiyoruz, yol haritamızı sunacağız. Niçin yol haritasına gerek olduğunu açıklayacağız, takdir kendisinindir. Terör konusunda bütün siyasi partilerin ortak çaba harcamaları gerekiyor. Bu ortak çabayı harcar, sorumluluk üstlenir terörü sonlandırırsanız, Türkiye'ye çok iyi katkı sağlarız. Son 30-35 yıldır Türkiye'nin gündeminden düşmeyen sorunu gündemden düşürürüz.''

        Bunun yol yöntemini bulduk. Başbakan'a sunacağız. Yol yöntemimizin eksik olduğunu söyleyenler olabilir, yeni katkılar yaparlarsa mutlu oluruz. Doğru olmadığını söyleyen olabilir, onlar düşüncelerini getirirse destek oluruz. Biz iyi niyetle Türkiye'nin sorunlarını çözmeye hazır bir partiyiz. 'Şehit anneleriyle görüşün, bu son olsun' diyorlar. 'Başka çocuklar yaşamlarını yitirmesin'. O dilekten yola çıkarak düşüncelerimizi Başbakan'a aktaracağız.''

        Kılıçdaroğlu, Başbakan ile yapacakları görüşmenin ardından bu konuyu yeniden parti yetkili kurullarında ele alacaklarını, ayrıca diğer siyasi partilerle de görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ