Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dağlıca'da çatışma: 8 asker şehit, 15 asker yaralı

        HABERTURK.COM - AJANSLAR

        Irak sınırını aşarak gece Türkiye topraklarına sızan PKK'lı teröristler, arasında 10 kilometre mesafe bulunan Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik’teki İç Güvenlik Taburu’nun üs bölgeleri ile Yüksekova’nın Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’na aynı anda saldırdı. Çıkan çatışmalarda 1'i astsubay 7'si er olmak üzere 8 asker şehit olurken 16 asker de yaralandı. 10 PKK'lı ise öldürüldü.

        Sabaha karşı 05.30 sıralarında gerçekleşen saldırının ardından şiddetli çatışmalar yaşandığı ve çatışmaların halen sürdüğü bildirildi. Bölgeye takviye kuvvetler ve helikopterler sevkedildi. Yaralılar helikopterlerle hastanelere sevkedildi.

        2007'DE KANLI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

        Dağlıca'da 21 Ekim 2007 günü yine Irak topraklarından sızan PKK’lıları 7 koldan saldırısı üzerine çıkan çatışmalarda 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmıştı. 8 asker de teröristlerce kaçırılmıştı. Çatışmalarda 32 terörist ölü ele geçirilmişti.

        YARALI ASKERLER TEDAVİ ALTINA ALINDI

        Hakkari Devlet Hastanesi ve Askeri Hastane’de tedavi altına alınan yaralılardan sağlık durumu ağır olan bir asker, askeri helikopterle Van Jandarma Filo Komutanlığına getirildi. Burada ambulansla alınan yaralı asker, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Hakkari’den helikopterle bazı yaralı askerlerin getirilmesi bekleniyor.

        HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na, terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulduğu kaydedilerek, ''Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup ilk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Milletimizin başı sağolsun'' denildi.

        GENELKURMAY BAŞKANI İLE İKİ KOMUTAN BÖLGEDE

        Askeri uçakla Van Jandarma Filo Komutanlığına iniş yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, komutanlarla birlikte helikopterle Hakkari’ye gitti. Özel’in saldırının yaşandığı Yeşiltaş bölgesine gittiği öğrenilirken, programı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

        ÇATIŞMA BÖLGESİ ATEŞ HATTINA ALINDI

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda 8 askerin şehit olmasının ardından bölgede yoğun helikopter trafiği yaşanıyor.

        Kuzey Irak topraklarından sızan çok sayıda PKK mensubu, 3 ayrı koldan Yeşiltaş Karakolu'na ağır silahlarla saldırdı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, Hakkari ve Yüksekova'daki askeri birliklerden bölgeye helikopterler gönderildi. Geldikleri Kuzey Irak topraklarına doğru kaçan PKK'lılardan 10'u öldürülürken, diğer grubun da etkisiz hale getirilmesi için bölge ateş altına alındı.

        ERDOĞAN GEZİSİNİ İPTAL ETMEYECEK

        Arınç ayrıca Meksika'da bulunan Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin iptalinin sözkonusu olmadığını söyledi.

        200-300 KİŞİLİK GRUP SINIRI GEÇTİ

        Sabaha karşı yaşanan çatışma ile ilgili ayrıntılar da netleşmeye başladı. İlk gelen bilgilere göre yaklaşık 200 - 300 kişilik terörist bir grup sınırı geçti ve saldırıyı düzenledi. Terörist grup gece saat 03:00'da Dağlıca karakoluna saldırırken sabaha karşı saat 05:00'da ise Yelşitepe karakoluna saldırı düzenledi.

        TEKİRDAĞ PİYADE TUGAYI'NDAN GÖREVLİ GİDEN TABUR

        Gelen bilgilere göre saldırıya uğrayan askeri birliğimiz Tekirdağ 5. Mekanize Piyade Tugayından görevli olarak bölgeye giden tabur. Şehit olan askerlerimizden ise 7'si er, 1'i ise astsubay.

        ŞEHİTLERİN İSMİ BELLİ OLDU

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na yapılan saldırıda şehit olan 8 askerin isimleri belli oldu. Şehitlerin isimleri şöyle: "Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, Piyade Onbaşı Cahit Kılıç, Piyade Onbaşı İsa Sayın, Piyade Er Umut Bulut, Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu, Piyade Er Mustafa Türkmen, Piyade Er Yaşar Doymuş, Ulaştırma Er Samet Bütün".

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ