Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik askeri hareketlilik, suriye sınırında askeri hareketlilik, Angajman kuralları değişti askeri hareketlilik arttı

        HABERTURK.COM

        Başbakan Tayyip Erdoğan'ın salı günü gerçekleştirilen grup toplantısındaki tarihi konuşmada söylediği "TSK'nın angajman kuralları artık yeni aşamaya göre değiştirilmiştir. Suriye'den sınırımıza yaklaşan her askeri unsur tehdit olarak değerlendirecek ve askeri hedef olarak muamele görecektir" sözlerinden sonra sınırdaki askeri hareketlilik gözle görülür biçimde arttı.

        Uçak krizinin ardından TSK'nın angajman kurallarını değiştirdiği açıklaması salı günü Başbakan tarafından açıklanmıştı. Sınıra yönelik ilk askeri sevkiyat ise bu açıklamadan saatler sonra, salı günü öğleden sonra Diyarbakır'dan Mardin'e, Suriye sınırına doğru gerçekleşti.

        Bu sevkiyatta TIR'lara yüklenmiş tankların, Mardin'in Suriye sınırındaki Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre İlçesi yönüne doğru gittiği görüldü.

        Dün öğlen saatlerinden itibaren ise hem Şanlıurfa hem de Hatay'ın İskenderun ilçesinden Suriye sınırına doğru askeri hareketlilik gözlemlendi.

        Şanlıurfa'da nakliye araçlarıyla Suruç ilçesine getirilen zırhlı araçlar, 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Mürşitpınar Karakolu'na götürüldü.

        Hatay'da ise İskenderun ilçesindeki 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait bir grup askeri araç, sınırdaki ilçelere sevk edildi.

        Bu sabah saatlerinde ise Gaziantep 5. Mekanize Zırhlı Tugayı'ndan 12 araçlık askeri konvoy Kilis'e doğru yola çıktı. Bölgede; 1 tank, sinyal kesici jammerlar ve diğer askeri unsurlardan oluşan 12 araçlık konvoy hazırlıklarını tamamladıktan sonra, sabah erken saatlerde Gaziantep'teki General Ataman Kışlası'ndan hareket etti.

        Bu arada sınıra sevk edilen askeri araçlar ve tanklar dışında hava savunma sistemlerinin de bulunduğu dikkat çekti.

        GENERALLER DE BÖLGEDE

        Sevkiyatların ardından Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş de bölgeye gitti.

        Suriye sınırındaki birlikleri denetleyen generaller, sınır birliklerinde brifing aldıktan sonra kentten ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ