Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Balçiçek İlter'e konuştu

        Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, KCK Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Prof. Büşra Ersanlı için, "Büşra Hanım'ı çok iyi tanıyorum. Kendisi akademik hayatım boyunca pozitif roller oynadı. Aynı branşta çalıştık. Yakından bildiğim bir kişi, en kısa zamanda suçsuzluğunun anlaşılarak aramıza dönmesini istiyorum" dedi.

        12 Eylül döneminde '1402' kapsamında birçok öğretim üyesinin üniversiteden uzaklaştırıldığına tanık olduğunu kaydeden Çetinsaya, "Hocalarımızın baskıya rağmen duruşları bizim için örnek oldu" şeklinde konuştu.

        28 Şubat'ı da bir üniversite hocası olarak yaşadığını kaydeden Çetinsaya, birçok öğretim üyesinin çalışmalarından dolayı fişlendiğini, akademik kariyerinin engellendiğini söyledi.

        REKTÖR ATAMALARI

        Çetinsaya, tartışılan rektör atamaları ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu.

        "Önümüzdeki seçimler inşallah üniversite tarihinde son seçimler olur. Seçimlerin üniversiteleri bölmek dışında, zarar verici durumlar yaratması dışında bir yararını göremiyoruz. gerçekten de ben de basın toplantısında ifadee ettim. Siyasi parti mücadelesi gibi bir mücadeleye dönüşüyor. Seçim öncesi ve sonrası akademik hayata zarar veriyor" diyen Çetinsaya, birkaç örnek dışında dünyada Türkiye'deki gibi rektörlük seçimine benzer bir modelin kalmadığını kaydetti.

        Seçimlerde birinci çıkan rektör adayının neden atanmadığına ilişkin soruya da Çetinsaya, "Kampüslerdeki seçim bir temayül yoklaması olarak algılanıyor" yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ