Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yüksekova'da helikopter düştü, Dağlıca'da askeri helikopter düştü, yüksekova'da 4 şehit

        Zeki DARA - Muharrem ÇAĞLAR (AHT)

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde inişe geçtiği sırada güç kaybına uğrayarak düşen Sikorsky tipi askeri helikopterde yaralanan 8 askerden biri, tedavi gördüğü Van'da hayatını kaybetti. Böylelikle kazada şehit olan askerlerin sayısı 5'e yükseldi.

        Hakkari'nin Yeşiltaş Karakolu'nda ise bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 1 asker şehit olurken 15 asker de yaralandı.

        Olay, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde saat 16.55 sıralarında meydana geldi. Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait S-70 Sikorsky tipi helikopter, Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada, ilk belirlemelere göre güç kaybına uğrayarak düştü. İçerisinde 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi bulunan helikopterde, 4 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. 8 askerden biri, tedavi gördüğü Van'da hayatını kaybetti. Kazadan, 3 kişinin ise yara almadan kurtulduğu belirtildi.

        Olayın ardından Yüksekova ve çevredeki birliklerden Dağlıca'ya çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, Hakkari ve Yüksekova'ya götürülerek tedavi altına alındı.

        GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

        Kazayla ilgili, Genelkurmay Başkanlığı da, internet sitesinden yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır. Kaza sonucunda; 4 personelimiz şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır. Şehit ve yaralılarımız Hakkari ve Yüksekova'ya tahliye edilmişlerdir. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

        CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek başsağlığı diledi. Gül, gönderdiği telgrafta şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerini iletti.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Orgeneral Özel'e başsağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini iletti ve yaralı askerler için acil şifa dileğinde bulundu.

        SAKARYA'DA YAS VAR

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen piyade uzman çavuş Regaip Şahin'in (25) Sakarya'daki baba evinde yas var.

        Şehidin babası Hayrettin ve annesi Sevim Şahin'in yaşadığı 32 Evler Mahallesi Duru Sokak'taki eve gelen Sakarya Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı ile Sakarya Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü'nde görevli Binbaşı Erdeniz İlbay ve askeri personel, aileye çocuklarının şehit olduğu haberini verdi.

        Acılı baba, evinin önünde taziyeleri kabul etti.

        Baba Hayrettin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun yeni nişanlandığını belirterek, ''11. ayda düğün yapmayı düşünüyorduk. Hepimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun, yapacak bir şey yok. En son bir ay önce izne gelmişti'' dedi.

        3 kardeşten en büyüğü olan Şahin'in bir süre önce nişanlandığı ve kasım ayında evleneceği öğrenildi.

        Şehidin evinin bulunduğu sokağa büyük bir Türk bayrağı asıldığı görüldü.

        TAZİYE ÇADIRI KURULACAK

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Astsubay Mümtaz Çağlar'ın ailesinin yaşadığı Ankara'daki evde üzüntü var.

        Şehidin ailesinin yaşadığı Kuşçağız Mahallesi 362. Sokaktaki eve gelen askeri yetkililer, Çağlar'ın şehit olduğunu ailesine bildirdi.

        Çağlar'ın evinin bulunduğu apartmana büyük bir Türk bayrağı asıldığı görüldü.

        Keçiören Belediyesi'nin, şehidin ailesinin yaşadığı sokağa, taziye çadırı kuracağı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ