Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Gençlerden ÖSYM protestosu

        Özge SÖZER-Asya YILDIRIM / AHT

        Gençler Meydana İnisiyatifi adlı gruba üye bir grup genç, Galatasaray Meydanı'ndan Taksim'e yürüyüş yaparak ÖSYM'deki art arta yaşanan skandalları protesto etti. Başta ÖSYM Başkanı Ali Demir olmak üzere yetkilileri istifaya çağıran gençler, "Gelecek biziz susmayacağız", "Gençleri yok sayan hükümet istifa"; "İntihar eden öğretmenlerin, sınav stresi yüzünden ölen öğrencilerin hesabını soracağız", "Ali Demir, Gökhan Çetinsaya, Ömer Dinçer istifa", "Ali Demir konuşma istifa et" şeklinde sloganlar attılar.

        "Ali Demir boş konuşma gerçekleri açıkla" yazılı pankart ile ÖSYM Başkanı Ali Demir ve YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'nın posterini taşıyan 50 kişilik grup, İstiklal Caddesi boyunca iki yerde kısa süreli oturma eylemi yaptıktan sonra Taksim'de basın açıklama yaptı.

        Üniversiteye giriş sürecinin gençler için tam bir çileye dönüştüğünü belirten gençler adına açıklama yapan Sidar Can Karadoğan, "Her sene üniversiteye giriş sınavına dair yenilikler yapan ÖSYM, sadece isim değiştirmekle yetinip sınav sistemini kaldırmaya yönelik bir adım atmamaktadır. Her gün de sınav skandallarına bir yenisi daha ekleniyor. Bu sene yapılan LYS'ye giren 200 bin öğrencinin puanlarının hesaplanmadığı ortaya çıktı. Bu skandal sadece puanı yanlış hesaplanan öğrencileri değil sınava giren bütün öğrencileri etkiliyor. Yapılan açıklamalar ise sadece yalandan, geçiştirmekten ibaret oluyor. ÖSYM Başkanı Ali Demir'e soruyoruz: Madem sorun yok, neden her sene yeni bir iddia ortaya atılıyor?" dedi.

        Açıklamasında YÖK'ü de eleştiren Karadoğan, "YÖK ne yapıyor? Barajı inderme planları yapıyor. Öğrencinin yararına yapıcı hiçbir çözüm yok. Sadece özel üniversite açmak var, daha fazla insanı özel üniversiteye sokmak var. Bu plan bir eğitimcinin değil ancak bir şirket patronunun planı olabilir" diye konuştu.

        "Yaşanan bunca skandal eğitim sisteminin çürümüşlüğünün göstergesidir" diyen Karadoğan, "Sınavlar yüzünden ölen bütün kardeşlerimizin sorumlusu ÖSYM'dir Bu sebeple herkesi geleceğimizle oynayanlara karşı gerçekleri açıklamaya, meydanlara çağırıyoruz ve çağrımaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ