Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Bakanlık kadın davalarına müdahil oluyor

        ESRA YAZDIÇ / GAZETE HABERTÜRK

        Kocaları tarafından ölüme mahkûm edilen kadınların ve çocuk yaşta istismar edilen kızların davalarına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı el attı. Bakanlık, Türkiye’nin utanç davalarına müdahil olma kararı aldı.

        Artık kadına şiddetin ve tacizin görüldüğü davalara, bakanlık avukatları da katılıyor. Habertürk’ün ulaştığı listeye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 3 ayda 17 davaya müdahil oldu. İzmir’de iki kadını ve bir travestiyi öldüren Hamdi Ayri’nin yargılandığı dava da, bakanlığın müdahil olduğu dosyalar arasında.

        Bakanlık, bu amaçla her ilde yaklaşık 100 avukat görevlendirdi. Bakanlığın 12 hukuk müşaviri de adli süreci bire bir takip ediyor. Basına yansımayan davalara ilişkin olarak kişiler ya da sivil toplum kuruluşlarının başvuruları dikkate alınıyor.

        Edinilen bilgiye göre bu davalar arasında Siirt’te 4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunan okul müdür yardımcısı F.K.’nın sanık olduğu dosya ve 13 yaşındayken 23 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç. davası da bakanlığın müdahil olduğu adli süreçler arasında yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ