Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Tuzla'da bir boya fabrikasında çıkan yangın hızla büyüyor. Anadolu Yakası'ndaki tüm itfaiye birimleri olay yerine sevk edilirken, 112 sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bekletiliyor.

        AHT MUHABİRİ TURHAN ASLANOĞLU'NUN HABERİ

        Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir boya fabrikasında çıkan yangın yaklaşık 6 saatte kontrol altına alınabildi. Zaman zaman meydana gelen patlamaların korku dolu saatler yaşattığı yangında fabrika kullanılamaz hale geldi. İki işçi ise hafif şekilde yaralandı.

        Kaya Boya Fabrikası'nda dün saat 10.45 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, boya imalatında kullanılan malzemelerin tutuşmasıyla büyürken, olay yerine OSB, Tuzla, Dudullu, Orhanlı, Kartal, Sultanbeyli, Kurtköy, Ümraniye, Başakşehir, Bakırköy, Kadıköy, Seyrantepe, Şişli, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Maltepe, Fatih gruplarından çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasına rağmen nitro, selüloz ve tiner tanklarının bulunduğu fabrikadaki art arda patlamalar meydana geldi. BUnun üzerine alevler metrelerce yüksekliğe ulaştı ve dumanlar diğer ilçelerden de görüldü. Patlamaların etkisiyle oluşan basınç nedeniyle, çevredeki bazı rögar kapakları havaya fırlarken, alevler fabrikanın üstünden ve yakınlarından geçen yüksek gerilim hatlarını kopardı. Bölge emniyet güçleri tarafından abluka altına alındı ve alevlerin sıçrama ihtimaline karşı çevredeki fabrikalar boşaltıldı. Rüzgarında etkisiyle kontrol altına alınmasında güçlük çekilen alevlere Gebze ve Kocaeli itfaiyelerinden gelen takviye ekipler ile Koca Yusuf, 6*6*6 Afet müdahale, Ahtapot, Yengeç tabir edilen yangın söndürme araçlarıyla da müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına, ayrıca İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne ait bir uçak köpük sıkarak, bir helikopter de su bırakarak katıldı. Yangın saat 16. 30 sıralarında kontrol altına alınabildi. Yangının ilk çıkışı sırasındaki yüzlerinde yanık oluşan işçiler İsmet Ünal ve Öztürk Balcı ise tedavi altına alınırken rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlerden nasibini alan iki fabrikada da maddi hasar oluştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ