Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yazar Kemal Suman intihar etti

        AHT MUHABİRİ SERHAT ALAATTİNOĞLU'NUN ÖZEL HABERİ

        Retur Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Yazar Kemal Suman(70) 'Dayanacak gücüm kalmadı' başlıklı bir mektup bırakarak evinin önündeki boş arazide intihar etti. Suman'ın son dönemde maddi sıkıntı yaşadığı bu nedenle bunalımda olduğu öne sürüldü.

        YALNIZ YAŞIYORDU

        Kemal Suman dün sabah saat 10.30 sıralarında Zekeriyaköy Turunçbir Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinin bulunduğu lüks siteden çıktı. Suman, sitenin önünde bulunan boş araziye geldi. Burada beraberinde getirdiği tabancayı başına dayayarak ateşledi. Silah sesleri üzerine olay yerine gelen çevre sakinleri, hemen ambulans çağırdı. Ancak olay yerine gelen sağlık ekipleri, Suman'ın öldüğünü belirledi. Kemal Suman'ın intihar etmeden önce yakınlarına 'Dayanacak gücüm kalmadı' yazılı bir not bıraktığı öğrenildi. Suman'ın cesedi, yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, ünlü yazarın el svaplarını da aldı.

        MADDİ SIKINTI BUNALIMA SOKTU

        Suman'ın son günlerde şirketindeki maddi sıkıntıları nedeniyle bunalıma girdiği ve sıkıntılarını anlatan 'Dayanacak güçüm kalmadı" başlıklı bir mektup bıraktığı öğrenildi.

        ARAP KEMAL OLARAK DA BİLİNİYOR

        Arap Kemal olarak da bilenen Kemal Suman, 1942 yılında Bergama'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi'nden 1964 yılında mezun olan Suman, diş hekimliği öğrenimini üçüncü yılında bırakıp, Galatasaray İktisadive Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Turizm sektörünün dev isimlerinden Net Turizm şirketinin ilk kurucularından biri olan Suman, 1975 yılından itibaren Retur Turizm A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. Son olarak 2001 yılının en kaliteli seyahat acentesi seçilen Retur adına 2001 Skalite ödülünü almaya hak kazandı.

        4 KİTABA İMZA ATTI

        Resim sanatçısı Selva Suman'la olan evliliğinden Defne ve Selim adlarında iki çocuğu olan Suman, Antik Dekor, Tombak, Collection gibi antika, sanat ve Pleasure, Tirebouchon gibi şarap konulu dergilerde koleksiyon yazıları yazdı. Suman'ın 'Galatasaraylı Monsenyör- Pıerre Duboısnın Anı Ve Görüşleri', 'Bitmeyen Mektup', 'Bitmeyen Mektep', 'Kah Orada Kah Burada' adlı kitapları bulunuyor. Bitmeyen Mektep adlı kitap, geliri Galatasaray Yardımlaşma Vakfı'na aktarılmak üzere satışa çıkartıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ