Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Askeri konvoya saldırı

        AHT MUHABİRLERİ MEHMET İNMEZ, ATAKAN ŞEN VE NEŞET DİŞKAYA'NIN HABERİ

        Askeri aracın geçişi sırasında bomba patlatan teröristler, itfaiye aracı gelince ikinci bombayı patlattı: 2 şehit, 3'ü ağır 11 yaralı.

        İzmir Foça'da Deniz Kuvvetleri'ne ait servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yol kenarına yerleştirilen bomba patlatıldı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye aracının bölgeye geldiği sırada ikinci bir patlama meydana geldi. Patlamalarda servis aracının camları kırılıp büyük hasar görürken, itfaiye aracında ise hafif çaplı hasar meydana geldi. Hain saldırıda er Özkan Ateşli şehit oldu. İlk olarak şehit olduğu açıklanan aracın şoförü olan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in ise hastaneye kaldırıldığında duran kalbinin yeniden çalıştırıldığı, ancak durumunun kritik olduğu belirtildi. 25 kişinin bulunduğu servis aracında şoför Özmen'in de aralarında bulunduğu 11 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu kişilerden 2'si sivil olmak üzere 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Servis aracında bulunan 13 kişinin ise sıyrıklar nedeniyle hafif yaralandığı ve olay yerine gelen sağlık ekiplerince ayakta müdahale edildiği belirtildi.

        Patlamanın meydana geldiği Değirmenlik yolunun, askeri üs bulunması nedeniyle güvenlik amacıyla yıllardır trafiğe kapalı olduğu, yaklaşık 5 ay önce yol üzerinde evleri bulunan vatandaşların kaymakamlığa yaptığı başvurunun ardından trafiğe açıldığı öğrenildi.

        İl Emniyet Müdürü Bilkay yaptığı açıklamada, "Foça'da bir askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldiği ve kesin olmamakla birlikte 1 şehit olduğu yönünde bilgi aldık" dedi.

        İzmir Valisi Cahit Kıraç ile İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da, Foça'ya hareket etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ