Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika BDP'li vekilin oğlu intihar etti!

        İNAN GEDİK'İN HABERİ

        BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu 25 yaşındaki Sidar Sakık, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Ankara Dikmen'deki bir apartmanın 5. katında bulunan evlerinin balkonundan atlayarak intihar etti. Babası Sırrı Sakık tarafından hemen Ankara Özel Güven Hastanesi'ne kaldırılan Sidar Sakık tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sidar Sakık'ın psikolojik sorunlar yaşadığı, geçen hafta da ilaçla kendini zehirleyerek intihara kalkıştığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Sakık'ın cenazesi otopsi için Keçiören Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruştuma devam ederken, haber duyulur duyulmaz Sakık'ın yakınları taziyede bulunmak için evine ve ofisine gitti.

        "HASTANEYE GELDİĞİNDE KALBİ ÇALIŞMIYORDU"

        Ankara Özel Güven Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, Habertürk'e yaptığı açıklamada "Sidar Sakık saat 04.15'te hastaneye babası Sırrı Sakık tarafından getirildi. Yüksekten düşmeye bağlı kafa travmasıyla hastenimize getirilen Sakık'ın solunumu durmuş ve kalbi çalışmıyordu. Canlandırmaya çalıştık ama maalesef başarılı olamadık" dedi.

        BDP'DEN AÇIKLAMA

        BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Sidar Sakık'ın intiharıyla ilgili BDP'den açıklama geldi. Açıklamada, "Muş Milletvekilimiz Sayın Sırrı Sakık’ın oğlu Sidar Sakık, içine girdiği bir bunalım neticesinde bu sabah babasıyla birlikte yaşadığı evin balkonundan atlayarak yaşamını yitirmiştir. Sidar Sakık’ın ölümüne dair bazı haber sitelerinde yer alan iddialar gerçek dışıdır" denildi.

        "OĞLUM YAPMA..."

        Sırrı Sakık akşam saatlerinde BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile birlikte sohbet ediyordu. Saat 01.30 sıralarında Önder'in evden ayrıldığı sırada Sidar Sakık eve geldi. Bir süre babasıyla tartışan Sidar, daha sonra içeri girdi. Bir bağırtı duyulması üzerine Sırrı Sakık balkona doğru koştu. Oğlunun intİhar etmek üzere olduğunu gören Sırrı Sakık, "Oğlum yapma" diyerek Sidar'ı engellemeye çalışsa da başarılı olamadı.

        SIRRI SÜREYYA TWİT ATTI

        Sidar Sakık'ın ölümüyle ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yazan BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder olayın intihar olduğu söyledi.

        BÜLENT ARINÇ'TAN BAŞSAĞLIĞI TWİTİ

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, oğlunu kaybeden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a Twitter hesabından başsağlığı diledi. Arınç attığı Twitte, "Arkadaşlar iyi günler, bazı programlar için geldiğim Bursa'da Sn. Sırrı Sakık'ın oğlunun vefat ettiğini öğrendim. Evlat acısını yakinen bilen bir baba olarak , Sn. Sakık'a ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" dedi.

        BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oğlu ölen Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ı telefonla arayarak, taziyelerini iletti. Erdoğan, aileye sabır ve metanet dileğinde bulundu.

        CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN BAŞSAĞLIĞI

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oğlu vefat eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a başsağlığı diledi.

        Alınan bilgiye göre Gül, Sırrı Sakık'ı telefonla arayarak, başsağlığı dileklerini iletti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ