Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hükümetin tezkere almasının savaşacağı anlamına gelmediğini belirterek, “Türkiye eğer savaşmaya çok meraklı bir ülke olsaydı uçağı düşürüldüğünde bir kere Suriye’yi yerle bir ederdi. Türkiye’nin askeri

        Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hükümetin tezkere almasının savaşacağı anlamına gelmediğini belirterek, “Türkiye eğer savaşmaya çok meraklı bir ülke olsaydı uçağı düşürüldüğünde bir kere Suriye’yi yerle bir ederdi. Türkiye’nin askeri gücü Suriye’yi birkaç saat içerisinde bitirebilecek noktada ama bizim Suriye halkıyla bir sorunumuz yok” dedi.

        Bakan Bağış, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen “Ekim Ayı Kahvaltı Toplantısı”na katıldı.

        Bakan Bağış, hükümetin tezkere almasının savaş anlamına gelmediğini vurgulayarak “Dün eğer tezkereye dün hayır çıksaydı Suriye’ye şu mesaj vermiş olurdu. ‘sen istediğin kadar hava topu salla benim vatandaşlarımı istediğin kadar öldür, benim meclisim hükümete gerekli yetkiyi vermediği için sana hiçbir tepki vermeyeceğiz, burası her türlü saldırıya açıktır’ anlamı çıkacaktı. Ne acıdır ki Cumhuriyet Halk Partisi ve Barış ve Demokrasi Partisi’nin bu konuda ortaya koyduklar tutum sadece dikta rejimini Esed rejimini teşvik etmeye yönelik bir yaklaşımdır. Hükümetin tezkere alması illa savaşacağı anlamına gelmez. Hükümetin tezkere alması sadece bu ülkede en ufak bir saldırı karşısında gerekli adımları atacak yetkiyle donatıldığını ortaya koyar. Bunun bireysel haklarla ne alakası var tam tersi bireyleri korumak adına hükümetin o yetkiyi alması gerekir. Anayasa’da kuralların nasıl işlemesi gerektiği çok net yazıyor. Bu Türkiye’de demokrasinin oturmuş olduğunun göstergesidir. Türkiye eğer savaşmaya çok meraklı bir ülke olsaydı uçağı düşürüldüğünde bir kere Suriye’yi yerle bir ederdi. Türkiye’nin askeri gücü Suriye’yi birkaç saat içerisinde bitirebilecek noktada ama bizim Suriye halkıyla bir sorunumuz yok” dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ