Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hollanda-Türkiye-Baybaşin üçgenindeki pedofili olayının yakın tanığı gazeteci, HABERTÜRK’e konuştu.

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da 12 ve 16 yaşındaki iki erkek çocuğa tecavüzle suçlanan Hollanda Adalet Bakanlığı Genel Sekreteri Joris Demmink emekli olacak. Pedofili karşıtları ayaklandı. Kraliçe Beatrix’e “Törene katılma ve teşekkür nişanı takma” diye kampanya başlattı.

        BİRİNCİ Irak Savaşı sırasında mülteci akınıyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere geldiği İstanbul’da 12 ve 16 yaşlarındaki iki Türk çocuğa tecavüz ettiği iddia edilen Hollanda Adalet Bakanlığı Genel Sekreteri Joris Demmink’in ceza almadığı gibi önümüzdeki günlerde Kraliçe Beatrix tarafından ödüllendirilmesi gündeme geldi.

        TAKDİRNAME ALACAK

        1990’lı yıllarda Türkiye’deyken korumalığını yapan polis memuru Mehmet Korkmaz’ın kendisine Sulukule’den getirdiği Osman B. ve Mustafa Y. adlı çocuklarla birlikte olmakla suçlanan Demmink, önümüzdeki haftalarda Kraliçe Beatrix’in de katılacağı törenle emekli olacak. Kurbanlarının Hollanda’da açtığı davalarda, emekli polis memuru Korkmaz’ın itiraflarını içeren video kayıtlarına rağmen tutuklanmayan Demmink’in törende Kraliçe’nin elinden alacağı takdirnameyle ödüllendirilecek olması insan hakları aktivistlerinin sert tepkisini çekti.

        İNTERNET SİTESİ KURDULAR

        İnsan hakları aktivistleri, Kraliçe Beatrix’i uyarmak için Türkçe’de “Demmink’i tutuklayın” anlamına gelen “Arrestdemmink.com” adresli bir internet sitesi kurdu. Sitede toplanan sanal imzalarla Kraliçe Beatrix’e mektuplar gönderiliyor.

        ‘CEZAEVİNE GÖNDERİN’

        Mektupda Kraliçe Beatrix’ten, Adalet Bakanlığı’ndaki koltuğunu bir zırh gibi kullanarak kendisini yasalardan muaf tutan pedofili (çocuk istismarcısı) Demmink’in emeklilik ve takdirnameyle ödüllendirilmemesi isteniyor. Gönderilen mektuplarda, Kraliçe Beatrix’ten Demmink‘in tutuklanması için devreye girmesi talep ediliyor.

        Sapıklıkları sitede

        Demmink için kurulan internet sitesinde, suçla ilgili belgeler bulunuyor. Girişteki videoda, Türk polisinin itirafları ve kurbanların ifadelerinin bulunduğu görüntülere yer veriliyor. Türklerin avukatı Adèle van der Plas yaşadıkları sıkıntıları anlatıyor. Demmink’e Sulukule’den çocuk ayarlamakla suçlanan emekli polis Mehmet Korkmaz görüntülerde,“İstanbul surlarında araştırdık arkadaşlarla, bulduğumuz da oldu. Çocuklar korkuyordu ama biz kimseye bir şey söylemiyorduk” diyor. Dedektif Klaas Langendon’un açıklamalarına yer verilen sitede, Türk kurbanlardan biri kendisine gösterilen Demmink fotoğrafını yırtarak“Yaşamayan bunları anlayamaz” diyor.

        Türk polis, vazgeçsin diye Mustafa’yı tehdit etti

        TECAVÜZ mağdurları Mustafa Y. ve Osman B.’yi Hollandalı avukat Adèle van der Plas temsil ediyor. İki tecavüz mağduru 2008 ve 2010’da Rotterdam’da resmi olarak başvuruda bulunmuş. Avukatın açıklamalarına göre, 2008’de şikâyetçi olan MustafaY., daha sonra Türkiye’ye geldiğinde tehdit edilmiş. İddiaya göre, emekli bir üst düzey polis yetkilisi de sonraki yıllarda tehditlerle Mustafa Y.’yi şikâyetini geri çekmeye zorlamış.

        ‘MİT GÖREVLİSİ DOĞRULUYOR’

        Avukat, MİT görevlisi H.Ç.’nin bir raporda 1995 yılında Demmink’in Türkiye’de çocuk tacizinden yakalandığını ve şantajla karşı karşıya kaldığını doğruladığını söylüyor. Demmink ise söz konusu yıllarda Türkiye’ye seyahat etmediğini iddia ediyor. Hollandalı yetkililerin yaptığı araştırmalar da Demmink’in iddiasını destekliyor. Avukatlar bu duruma Demmink’in nüfuzunu kullanarak kayıtları sildirdiğini ileri sürerek itiraz ediyor ve tutuklanmasını istiyor.

        BAKANLIK ARKASINDA

        Avukatları Demmink’in farklı zamanlarda Türkiye’de bulunduğunu savunuyor. İki Türk tanıktan birinin 1998 yılında Ankara’da diğerinin de 1996 yılında Antalya’da Demmink ile görüştüklerine dair ifadeler verdikleri söyleniyor. Tüm iddialara rağmen Hollanda Adalet Bakanlığı Demmink’in arkasında durmaya devam ediyor. Bakanlık, Genel Sekreterlik koltuğunda oturan Demmink hakkındaki iddiaların tümüyle asılsız olduğunu savunuyor.

        ANKARA DEVREYE GİRDİ

        HOLLANDALI Joris Demmink’in İstanbul’da bazı Türk çocuklara tecavüz ettiği ve sonrasında Hüseyin Baybaşin davası için bunun kullanıldığı iddiası ile ilgili çıkan haberler üzerine Ankara devreye girdi. Adalet Bakanlığı ve İçişleri’nde konu takibe alındı. Edinilen bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çıkan haberleri ihbar kabul ederek ‘inceleme’ başlatmaya hazırlanıyor. Başsavcılık, sonrasında gerekli görürse incelemeyi soruşturmaya dönüştürecek. Mağdur çocuklarla görüşme yapılması ve Hollandalı makamlardan bilgi-belge talep edilmesi gündeme gelecek. Öte yandan şu ana kadar Türkiye’deki yetkili merciilere konu ile ilgili herhangi bir başvuruda bulunulmadığı belirtildi.

        ‘Türkiye’den aldığı belgelerle Baybaşin’i mahkûm ettirdi’

        Hollanda-Türkiye-Baybaşin üçgenindeki pedofili olayının yakın tanığı gazeteci, HABERTÜRK’e konuştu.

        DEMMİNK’e yönelik tecavüz iddiasını tüm yönleriyle bilenlerden biri de gazeteci Burhan Kazmalı. 1998’de Doğu Perinçek’in arkadaşı MİT üyesi H.Ç.’nin, bu konuda hazırlanan 170 sayfalık raporu kendisine vermesiyle konuya dahil olduğunu söyleyen Kazmalı, Hollanda mahkemesinde tanıklığa kadar uzanan Ankara, Amsterdam, Baybaşin üçgeninde gelişen iddiaları tüm detaylarıyla anlattı:

        AYRINTILI RAPOR

        "H.Ç.’yi Yalova’dan tanıyordum. Baybaşin ailesiyle bire bir ilişkide olan bir kişiydi. Sık sık Yalova’ya gelip giderken bana Hüseyin Baybaşin’le ilgili 170 sayfa rapor hazırladığını söyledi. Raporu okudum. Baybaşin ile ilgili Kısmetim-1 ve Lucky-S gemileriyle, ailenin içinde bu işi yapan kişilerle ilgili rapordu. Türkiye’deki uyuşturucu ticaretini de yansıtıyordu. Ayrıntılı bir rapordu. Demmink’in iki çocuğu taciz ettiği yolundaki bilgiler de raporda yer alıyordu.

        DEVLET KURUMLARINA DA GİTTİ

        Raporun o yıllarda devletin üst kademelerine de gönderildiğini dağıtım yazılarından anladım. H.Ç. bu raporu Hollanda Adalet Bakanlığı ve Baybaşin’in yargılandığı Hollanda mahkemesine de gönderdi. Mahkeme raporu teknik hata nedeniyle kabul etmedi. Ama içeriğiyle ilgili bir itirazda bulunmadı. Gazeteci olarak Hüseyin Baybaşin’le telefonla görüştüm. Baybaşin,kendisine suç giydirildiğine inandığını söyledi. Hollanda’da müebbet hapse çarptırılması için Mehmet Ağar ve dönemin emniyetindeki polislerin ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

        ÇİLLER VE DEMİREL’İ HEDEF ALDI

        Baybaşin tutuklanmadan önce Roj TV’ye çıkarak Türkiye aleyhine konuştu. Cumhurbaşkanı Demirel ve Başbakan Çiller’i hedef aldı. ‘Amaç, beni mahkûm ettirmek değil Türkiye’deki aileme ait uyuşturucu trafiğini ele geçirmekti’ dedi. Şu anda Adalet Bakanlığı’nda Genel Sekreter olan Joris Demmink olayı da gündeme geldi. Baybaşin’in avukatı olan Adele van der Plas, bana Demmink ile ilgili çocuk istismarı konusunda suçlandığına dair ciddi belgeler ve haber kupürleri gönderdi. Bu taciz olayları zaten basının gündemine gelmişti. Baybaşin, Demmink’in, kendisinin yakalanma süreci esnasında sık sık Türkiye’ye gittiğini, bazı belgelerin Demmink’e verildiğini ileri sürdü. Demmink bu belgeleri mahkemeye sunmasıyla, Baybaşin müebbet hapse mahkûm oldu.

        ‘BODRUM’DA GÖRÜŞTÜ’

        Hollanda mahkemesi Baybaşin’in temyiz başvuruları üzerine dosyayı yeniden ele aldı. Yeniden tanıklar dinlendi. Türkiye’nin dışındaki suçlarını tekrar gözden geçirdi. Hollanda mahkemesi geçen yıl beni çağırdı ve bilgime başvurdu. Baybaşin’in eylemleriyle ilgili bilgi aldılar. Demmik ile 16 yıl önce Bodrum’da taciz olayıyla ilgili haber çıktığını söylediler. Böyle bir haberin çıkmadığını söyledim. H.Ç.’nin raporunda Demmink’in çocukla Bodrum’da birlikte olduğu bilgileri de vardı. Sanırım ona istinaden bu soruları sordular. Ayrıca Hollanda TV’sinden gelen gazeteciler de yıllar önce benimle görüştü. Mahkeme 40 gün önce ilk kararın doğru ve geçerli olduğunu belirten ikinci kararını verdi, takipsizlik kararı verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ