Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Lavrov'un kolu kırıldı

        Güngör KARAKUŞ / AHT

        Başbakan Erdoğan ile biraraya gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'le birlikte İstanbul'a gelen, sabah Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ikili görüşmelerde bulunan Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, saat 18.00 sıralarında kaza geçirdi.

        Kaldığı otelde merdivenlerden yuvarlanan Lavrov, kolunun ağrıdığını söyleyince hemen Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne götürüldü. Burada kolundan iki kez röntgen çekilen Lavrov'un sol el tarak kemiğinde kırık tespit edildi. Eli alçıya alınan Lavrov'un ceketini giymesi için de kolu düzeltildi ve fermuar takıldı. Bu işlemler için Lavrov'a 113 TL fatura kesildi.

        Taksim İl Yardım Hastanesi'nin, Türkiye'ye gelen yabancı devlet adamları için pilot hastanelerden biri olduğu, bu yüzden bu hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

        Rasmussen de kaza geçirmişti

        Medeniyetler İttifakı toplantısı için Nisan 2009 tarihinde Türkiye'ye gelen eski Danimarka Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de kaldığı otelde merdivenlerden düşerek yaralanmıştı. Omuzu incinen Rasmussen, yine Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi edilmişti. Toplantılara bu şekilde katılan Rasmussen, Başbakan Erdoğan'a, "Türk doktorlarıyla gurur duyabilirsiniz" diyerek doktorların uyguladığı profesyonel ve kaliteli tedavi için teşekkür etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ