Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik ‘Öcalan hep camiye gitmek istedi’

        Celal ÇAMUR / ANTALYA

        BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’ın katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar sonrası gözlerin çevrildiği Abdullah Öcalan’ın Tapu Kadastro Lisesi’nden okul arkadaşı Yakup İnce, Habertürk Televizyonu’nda canlı yayına çıktı. Arınç’ın “Lise yıllarında birlikte namaz kılıyorlardı” dediği İnce, Öcalan ile nasıl tanıştığını, Öcalan’ın hayatındaki dönüm noktasını ve pişmanlıklarını anlattı. İnce şunları söyledi:

        ÖCALAN’MIŞ: 1963 senesinde yatılı olarak Kadastro Lisesi’ne Durmuş Bey’le (Yılmaz) gittik. Okulumuza yakın Maltepe Camii vardı, oraya giderdik. Bir delikanlı yeni gelmiş okula; “Ben de sabahları namaza gitmek istiyorum” dedi. İşte o Abdullah Öcalan’mış. Bizimle birlikte bir yıl boyunca hiç aksatmadan namaza gitti, geldi.

        DÖNÜM NOKTASI: Bu gidip gelmelerimiz arasında bir ağabeyimiz yatsı namazı çıkışı bizi tuttu, “Siz bu okulda mı okursunuz?” dedi. Yolda konuştuk. Okula gidiyoruz derken bir de baktık onların medreselerinin olduğu yere gelmişiz. Çay içmeye davet etti. O anda Durmuş ile birbirimize baktık; kabul ettik. Ben bir işgüzarlık yaptım, “Abdullah, hadi sen okula git ağabeycim” dedim. “Peki” deyip gitti. Orada Risale-i Nur talebeleriyle tanıştık. Bence o an dönüm noktasıydı.

        İÇİM HÂLÂ BURUK: En çok aklımı buran konu bu. Mustafa abimiz bizi eve çağırdığında “Abdullah hadi sen okula git” dediğim için kendime kızıyorum. Eğer Risale-i Nur talebeleriyle Abdullah’ı da tanıştırmış olsaydık, başka yere kendini atmazdı, kendini teslim etmezdi. Bu hale düşmesi çok acı.

        GÖRÜŞMEK İSTEDİM: Ben açıkça 4 sene önce bir kere niyet ettim. Ya ben şu Abdullah’ı ziyaret edeceğim. Kendimi hatırlatacağım. “Seninle birlikte şu camiye gider gelirdik” diyeceğim. “Aman ha sakın ha” dediler. “Mimlenirsin” dediler. “Sakın böyle bir şeye girme” dediler. Ben de “Sesimi çıkarmayayım” dedim. Ama şu noktadan sonra mimlensem de yanına kadar varıp uyarmak isterim.

        ÖCALAN’A MESAJ: Kadastro Lisesi’nden hatırlatırım. Ben Yakup İnce. Aklını başına topla, etrafındakileri ikaz et. Yapmam gereken başka bir şey varsa, “Öl” diyorsan hazırım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ