Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 6764 kadına polis koruması verildi

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verilerine göre,yurt genelinde şiddete uğrayan 6 bin 764 kadına polis koruması verildi, şiddet uygulayanlara yönelik 50 bin 182 önleyici tedbir kararı alındı. Kadınlara polis korumasının en fazla verildiği il 1605 ile Adana oldu.

        Yurt genelinde şiddete uğradığı gerekçesiyle polis koruması alan kadın sayısı 6 bin 764 oldu. Polis koruması verilen en fazla kadın Adana'da yaşarken şiddet uygulayanlara yönelik 50 bin 182 önleyici tedbir kararı alındı. Afyonkarahisar, Bilecik, Bolu, Çorum, Erzincan, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Siirt ve Yalova'da polis koruması talep eden kadın olmadı.

        En fazla kadının korunduğu il Adana oldu. Bin 605 kadının polis koruması aldığı şehri, koruma verilen bin 302 kadınla Kayseri, bin 108 kadınla Konya, bin 45 kadınla İzmir ve 311 kadınla Zonguldak izledi. İstanbul'da 18 kadına koruma verilirken Ankara'da bu sayı 14 oldu. Afyonkarahisar, Bilecik, Bolu, Çorum, Erzincan, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Siirt ve Yalova'da müracaat olmamasından dolayı polis koruması verilen kadın bulunmuyor. En az kadına polis koruması verildiği iller ise Bartın, Adıyaman, Bingöl, Burdur, Diyarbakır, Düzce, Gümüşhane, Elazığ, Karabük, Niğde ve Rize oldu. Bu illerde birer kadın, polis koruması altında.

        BİNGÖL'DE BİR ÖNLEYİCİ KARAR

        Kanun kapsamında, şiddet uygulayanlara yönelik evden uzaklaştırma, şiddet gören kişilere yaklaştırmama, bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması gibi önleyici tedbirler de alındı. Yurt genelinde tüm illerde toplam 50 bin 182 önleyici tedbir kararı verilirken en fazla karar İstanbul'da alındı. 10 bin 856 kararın alındığı şehri 6 bin 581 kararla Ankara, 6 bin 433 kararla İzmir, 2 bin 153 kararla Konya, bin 747 kararla Balıkesir ve bin 725 kararla Mersin izledi. Gelen başvuru üzerine bir kararın alındığı Bingöl listede son sırada yer alırken, şehri 4 kararla Yalova, 5'er kararla Ardahan, Ağrı ve Siirt takip etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ