Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Bakan'dan şok açıklama

        YUNUS EMRE ÇINAR / AHT

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nin İzmir Balosuna katıldı. Swiss Otel Grand Efes'te gerçekleşen gala yemeğinde konuşan Bakan Yıldırım, "Ben üniversite sınavlarına girerken, sınavlar iptal edilmişti. Sınavlarda hile hurda işi yeni değil" dedi.

        Mezunların ve öğrencilerin katıldığı yemekte kendisinin de İTÜ kökenli olduğunu ve İTÜ ile gurur duyduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "İstanbul Teknik Üniversitesi 242 yıl öncesine dayanıyor. Teknik Üniversite'nin geçmişinde denizcilik var. Ben de denizcilik tarafından geliyorum. Türkiye bugün yollarıyla, barajlarıyla, demiryollarıyla ve havaalanlarıyla her türlü altyapısıyla bu hale geldiyse, İTÜ'nün mezun ettiği mühendislerin burada el emeği, göz nuru var. Katkıları büyük" dedi.

        SINAVLARDA HİLE HURDA İŞİ YENİ DEĞİL

        İstanbul Teknik Üniversitesi'ne nasıl girdiğini anlatan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sınavlarda yapılan usulsüzlüklerden bahsederek şunları söyledi: "Ben sınava girdim daha sınav sonuçları açıklanmadan sınav iptal edildi. Sınavlarda hile hurda işi yeni değil. Bizim zamanımızda da vardı. O zamanlar bu kadar teknoloji de yoktu."

        ERKEKLER VE KIZLAR BAHÇEDE OTURUYORDU, ÇOK ŞAŞIRMIŞTIM

        Üniversite sınavlarından sonra iki seçenek arasında kaldığını ifade eden Bakan Yıldırım, yaşadıklarını şöyle özetledi: "Ya Boğaziçi Üniversitesi'ne ya da İstanbul Teknik Üniversitesi'ne girecektim. Önce Boğaziçi Üniversitesi'ni ziyaret ettim. Bir baktım farklı bir dünya. Değişik binalar, surlarla çevrilmiş alan. Sonra bahçesinde gençler kızlı, erkekli oturuyor. Ben çok şaşırdım. Burada yoldan çıkarım dedim. Benim okumam lazımdı. Ondan sonra teknik üniversiteyi seçtim. Okula girdikten sonra ikinci senede evlendim. Üçüncü sene çocuğum oldu. Dördüncü sene bir çocuk daha oldu. Okul sonrası asistanlık baktık, bizi kurtarmıyor. Sekiz ay sonra dış piyasaya açıldık."

        YOLLARI BÖLDÜK, MİLLETİ BİRLEŞTİRDİK

        16 bin 250 kilometre bölünmüş yolu 22 bin 500 kilometreye çıkardıklarını belirten Bakan Yıldırım, "Yolları böldük, milleti birleştirdik. Doğu ve batı da aynı standartta yol var. İstiyoruz ki artık doğudan batıya göçler devam etmesin. İnsanlar doğduğu büyüdüğü memleketlerinde yaşamlarına devam etsin. Oralarda hastaneler, yollar, akıl yolları ve bilişim yolları olsun. Bilişimde son 10 yılda çok büyük mesafeler katettik. Sosyal paylaşım sitelerini en etkili kullanan ülkeyiz. Avrupada kişi başına aylık konuşma Türkiye'de 300 dakika bir numarayız. Bizden sonra Fransızlar geliyor, ama onlar boş konuşuyor. Biz hoş konuşuyoruz" dedi.

        35 PROJEDEN 15'İNE BAŞLADIK

        EXPO'yu almanın yolunu İzmir'i dünya şehri yapmaktan geçtiğini belirten Bakan Binali Yıldırım, "Yollarıyla, marinasıyla, havaalanıyla İzmir hakettiği yeri bulması lazım. 35 projeden 15'sine başladık. Toplam bütçe 30 Milyar liranın üzerinde. İstanbul-İzmir Otoyolu'na başladık. Dünyanın en uzun köprüsü 3 bin 800 metre, İzmit Körfezi'nde yapılıyor. Ankara-İzmir hızlı tren projesinde ihaleler yapıldı, çalışmalar başladı. İstanbul'daki yapılması planlanan 150 milyon kapasiteli üçüncü havalimanı yapacak bir hale geldi, Türkiye. 7 milyar Euro'ya mal olacak havaalanı yap, işlet, devret modeliyle gerçekleşecek. 1 milyon 600 bin metrekare kapalı terminal alanına sahip ve 6 birbirinden bağımsız pisti olan havaalanı var" diye konuştu.

        Gecenin sonunda ITÜ Mezunlar Derneği Başkanı Süreyya Karaman, Bakan Binali Yıldırım'a katıldığı için teşekkür plaketi verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ