Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gaziantep'te 4 Organize Sanayi Bölgesinde bir galvaniz fabrikasında meydana gelen patlamada çok sayıda yaralı var.

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

        Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Güneydoğu Galvaniz Fabrikası'nda sabah saatlerinde ısıtma kazanında yapılan tadilat sırasında meydana gelen patlama sonucu 6 işçi öldü, 1 işçinin kayıp olduğu öğrenilirken, 7 işçi de yaralandı.

        70 İŞÇİNİN BULUNDUĞU BÖLÜMDE PATLAMA

        Fabrikanın ısıtma kazanı bölümünde tadilat çalışmaları yapılırken saat 10.30 sıralarında patlama meydana geldi. Fabrikanın bazı bölümleri büyük gürültüyle çökerken, çok sayıda kişi enkaz altında kaldı. Patlamanın etkisiyle galvanizleri taşıyan vinçler de devrildi. Patlama sırasında kazan yakınında bulunan 4 işçi olay yerinde, 2 işçi ise kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetti. Patlama sırasında olay yerinde bulunan ve kayıp olduğu iddia edilen bir işçinin bulunması için ise itfaiye, arama kurtarma ve olay yeri inceleme ekiplerinin fabrikada ve enkaz altında arama çalışmalarını sürdürürken, yaralanan işçiler Ayhan Keklikçi (34), Ali Uzunlar, Ertuğrul İnan, Mehmet Karakaya (49), Memik Göğüş (34), Faik Çetin (50), Mahmud Abdullah çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Patlamanın meydana geldiği Güneydoğu Galvaniz Fabrikasında 300 işçinin iki vardiya halinde çalıştığı öğrenilirken, patlama sırasında da olay yerinde 70 işçinin bulunduğu bildirildi.

        TADİLAT ÇALIŞMALARI YAPILIYORDU

        Patlama sırasında fabrikanın kazan bölümünde tadilat çalışmalarının yapıldığı ve eski olan ısıtma kazanının değiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Patlamaya gaz sıkışmasının neden olduğu öne sürülürken, incelemelerin ardından kesin nedeninin belirleneceği belirtildi.

        Patlamanın ardından Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, belediye yöneticileri, Sanayi ve Ticaret Odalarının yöneticileri ile Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri olay yerine gelerek, olay hakkında bilgi almaya çalıştılar. Patlamanın ardından, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker gözetiminde Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri inceleme çalışmalarına başladı.

        AİLELER FABRİKAYA KOŞTU

        Öte yandan patlamanın duyulmasıyla birlikte fabrikada çalışan işçilerin aileleri olay yerine akın ederek yakınlarının durumu hakkında bilgi almak istediler. Aileler, polis ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Fabrikada çalışan yakınlarından bilgi alamayan aileler, cenazelerin çıkarılmasının ardından Adli Tıp Kurumu'na giderek bilgi edinmeye çalıştılar. İşçilerden bazılarının yakınları fabrika önünde fenalık geçirdiler.

        İKİ BAKAN OLAY YERİNE GELİYOR

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de patlamanın olduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulunacakları ve konuyla ilgili yetkililerden bilgi alacakları belirtildi.

        Fabrika işçilerinden Fatih Karakahraman, patlama sırasında fabrikanın ikinci bölümünde çalıştığını, büyük bir gürültü duyduklarını belirterek, "''Patlamanın olduğu yere 50 metre uzaklıktaydık, patlamayla bütün camlar aşağı indi. Olay yerine gittik, yerde ölü ve yaralılar vardı. Yüreğimiz elimize geldi, bu çok zor bir şey Allah kimsenin başına vermesin'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ