Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da korkutan yangın

        Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Yunus Emre Halk Çarşısı'nda çıkan yangın, 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

        Halk arasında "Rus Pazarı" olarak da bilinen Yunus Emre Halk çarşısında saat 00:00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler çarşının her tarafını kapladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İlk itfaiye ekipleri pazarın bitişiğindeki benzin istasyonuna alevlerin sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Polis ekipleri ise İrfan Baştuğ Caddesi'ni her iki yönden trafiğe kapattı. Dükkandaki tüplerin patlaması nedeniyle alevlere zorlukla müdahale edildi. Alt katındaki otoparkın içinde çok sayıda otomobilin bulunması nedeniyle çalışmalar hızlandırıldı. İlçelerden takviye itfaiye ekipleri istendi.

        Yangın haberini alan işyeri sahipleri olay yerine koştu. Kalabalığın artması üzerine çevik kuvvet ekipleri emniyet şeridi çekerek vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Çarşının yanındaki Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki hastalar olayı izlemek için avluya ve balkonlara çıkınca güvenlik görevlileri tarafından uyarıldı. Dükkan sahipleri çalışmaları gözyaşları içinde izledi. Bazı esnaflar olayın sabotaj olduğunu iddia ederek duruma tepki gösterdi. Esnaflar yetkililerin olay yerine gelmemesinden yakındı. Dün sabah saatlerinde belediye görevlilerinin geldiklerini, kendilerine pazarla ilgili proje sunduklarını söyleyen esnaflar gece saatlerinde ise pazarın alevlere teslim olduğunu ifade ettiler.

        Yangında büyük çapta maddi hasar oluşurken yaralanan olmadığı öğrenildi. Yangının çıkış sebebi henüz tespit edilemedi. Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay olay yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı. 1993 yılında Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle Baba Harman Parkı arasında 404 dükkanla faaliyete geçen çarşı, 5 yıl sonra yıkılarak modern hale getirildi. 10 bin metrekare alana sahip pazarda 685 dükkan bulunuyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ