Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nihat Doğan'dan "Gezi" tweet'leri

        Taksim Gezi Parkı'ndaki eylem, akşam saatlerinde artan katılımcı sayısıyla devam ediyor.

        Eylemcilerin sayısı, kendilerine destek veren STK'ların, siyasi partilerin, sanatçı ve vatandaşların katılımıyla arttı. Parkta çadır kuran eylemciler, parkın yıkılmasına tepkilerini, ağaçlara astıkları pankartlar ve çevredeki duvarlara yaptıkları grafitilerle dile getirdi.

        Parka gelen vatandaşlar, getirdikleri müzik aletlerini çalıp şarkı söyleyerek ya da parkta top oynayarak vakit geçiriyor. Parkta toplanan kalabalağın yanında su, çay, kahve, köfte-ekmek, meyve ve pilav satan çok sayıda seyyar satıcı da yer alıyor.

        Öte yandan, sabaha karşı çevik kuvvet polisinin yaptığı biber gazlı müdahalenin ardından bazı eylemcilerin su şişelerinden gaz maskesi yaptıkları görüldü.

        Sabah erken saatlerde yaşanan müdahalenin ardından özellikle sosyal medya üzerinden haber alarak Gezi Parkı’na gelen katılımcılar kendi aralarında çeşitli etkinlikler düzenledi.

        Bazı katılımcılar yeniden kurdukları çadır kenarlarında kitap ve gazete okudu.

        Genç-yaşlı yüzlerce protestocu Gezi Parkı'nda beklemeye devam ederken, eyleme destek veren Kardeş Türküler, Hilmi Yarayıcı ve Ferhat Tunç kalabalığa mini bir konser verdi.

        Bazı vatandaşlar kucaklarına çocuklarını da alarak eyleme destek verirken, Gezi Parkı’nda bekleyenlerin sayısının yaklaşık 5 bin kişi olduğu tahmin ediliyor.

        EL YAPIMI GAZ MASKESİ!

        Hip hop sanatçısı Fuat Ergin, polis ekiplerinin müdahale sırasında kullandığı biber gazına karşı ilginç bir yöntem buldu. Sanatçı, plastik şişelerden yaptığı maskeyle basın mensuplarına poz verdi. Ergin, bu ilginç yöntemi sosyal medyada da paylaşarak eylemcileri biber gazına karşı bilinçlendireceğini söyledi.

        OKAN BAYÜLGEN KİTAP OKUDU

        Ünlü televizyoncu Okan Bayülgen de eyleme destek verdi. Gezi Parkı'na gelen Bayülgen, eylemcilere kitap okudu.

        NİHAT DOĞAN'DAN DESTEK

        Şarkıcı Nihat Doğan, Gezi Parkı eylemine destek verdi. "Ağaca kıymak insanlığa kıymaktır" diyen Nihat Doğan, eyleme destek amacıyla Gezi Parkı'na gideceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ